Proaspăt întors din Ecuador, Vladimir Drăghia are documentarul aproape gata. "Am stat trei săptămâni. În primele două am filmat, am terminat mai devreme, aşa că o săptămână am stat la ocean. Am apucat să văd şi lumea săracă de acolo, şi lumea care se apropie, ca nivel de trai, de România. Foarte interesant. Oamenii sunt complet diferiţi, de la culoarea pielii la obiceiuri, tabuuri, cultură. Am schimbat trei avioane şi cinci autocare, am făcut trei zile şi trei nopţi pe drum, dar a meritat", a declarat el pentru EVZ.
Drăghia nu a avut parte de multe peripeţii, însă nu a avut nici o călătorie liniştită. "Ne-a fugărit poliţia, pentru că am făcut baie într-o cascadă, dar nimic grav… La un moment dat, a venit de la MAI un comunicat cum că exact în zona unde eram noi au fost răpiţi nişte turişti. Plus că nu avem un consulat acolo, doar unul onorific. Dacă aveam probleme, nu aveam la cine să mergem. Şi atunci, ne-am retras vreo două – trei zile şi am revenit când s-au liniştit lucrurile", ne-a povestit el.
Cel mai mare risc pentru Vladimir ar fi fost să fie jefuit şi să rămână fără filmări, însă a fost ocolit de ghinion. "Mi-a fost foarte frică de oamenii de acolo, pentru că peste tot pe unde e sărăcie lucie, omul este gata să meargă destul de departe ca să îţi ia cei cinci lei din buzunar. După ce aveam materialul filmat, îl ţineam în trei locuri diferite, ca să rămână materialul în altă parte, dacă era să fie jefuit vreunul dintre noi. Nu ştiam cum să îi explic ăluia, dacă era să mă jefuiască, cum că pentru mine e mult mai important had-ul ăla care ar fi costat 30 de euro", a spus fostul "Burlac", devenit regizor.
"O să ne uităm cu nostalgie la telenovele"
Vladimir Drăghia nu ştie când va apărea documentarul său: "Să vedem cine este interesat de un documentar în România noastră. Am vrut eu să fac un proiect de suflet, care să conţină şi puţină artă, şi puţină informaţie. Să vedem dacă oamenii sunt interesaţi şi de altceva, în afară de buci".
Deşi şi-a investit aproape toţi banii în documentarul despre românul care a căutat aur la Ecuador, Drăghia se mulţumeşte să îşi scoată investiţia şi să rămână cu experienţa.
L-a compătimit pe Sergiu Barboni
Vladimir Drăghia s-ar întoarce în televiziune "dacă apare un proiect bun". Totuşi, el nu e convins că acest lucru se va întâmpla. "Mă uit în jurul meu şi încep să cred că o să ne uităm cu nostalgie la telenovele. Ştiu că sună ciudat, dar s-a cancanizat totul", ne-a spus vedeta.
Nu s-a uitat la finala show-ului "Burlacul", dar fostul protagonist crede că era un final previzibil. "Era de aşteptat. Mi-a părut rău din prima de băiatul ăla, dar el probabil că a ştiut în ce intră", a declarat Vladimir.
Cât despre Adelina, aleasa lui Barboni, el a explicat de ce nu o vede ca pe o câştigătoare: "Eu cred că n-a câştigat nimic. Eu cred că oamenii ăştia sunt foarte săraci".
Vladimir Drăghia a ţinut, totuşi, să explice că nu i s-a spus niciodată ce să facă. "Am făcut exact ce am vrut eu, motiv pentru care s-a şi ajuns unde s-a ajuns. Se poate spune că da, e real", a conchis el.