Preotul Chris Terhes a vorbit despre recentul act de vandalism al protestatarilor #Rezist și a ajuns la concluzia că principalul vinovat ar fi Gabriel Liiceanu.

„Aveti mai jos o lista de infractiuni comise de Bot, Ceausescu & co. impotriva lui Iordache si a bunurilor sale.

Clar acestia au actionat ca si grup infractional organizat. Faptul ca au venit cu mai multe masini, ca aveau deja tiparite afise, ca au adus lipici, spray, etc, dovedeste organizare si premeditare in tot ceea ce au facut.

Mai este insa o persoana responsabila de actiunea lor: Gabriel Liiceanu.

Pe data de 7 august 2018 acesta a scris un articol pe Contributors, cu titlul "Injuratura care ne uneste", in care, prin slogane specific marxist-leniniste, chema la revolutia "muii", incitand si instigand la vopsirea acestei injuraturi pe garduri, pe pereti, pe ogoarele patriei.

"O revoluție bazată pe un mesaj-cod, pe o siglă care mătură totul în calea ei, o revoluție în care nimeni nu ridică pumnul în aer, nu amenință, nu urlă cu ochii scoși din cap. O revoluție bazată pe șapte litere care se-ntind – ca pârjolul, ca apa ieșită din matcă, ca norul de lăcuste – pe toate T-shirt-urile acestei veri, pe autobuze și tramvaie, pe coridoarele școlilor, tatuate pe brațele vânjoase ale băieților din Ferentari, pe pulpele fetelor și pe spatele lor dezgolit, în amfiteatrele universităților, pe banderolele manifestanților, pe uniformele jandarmilor și ale mascaților veniți să-i păzească, pe bâtele lor, pe căștile lor, pe carapacea lor de broască țestoasă. Apoi în grădini și în parcuri și în magazine, pe uniformele agenților de circulație, pe fațadele blocurilor, pe trotuare, în mall-uri, pretutindeni, cuprinzând în cele din urmă „uzinele și ogoarele patriei”. Reconfigurând, ca un stimul miraculos, sinapsele otrăvite de propagandă și minciună ale creierelor noastre, ea i-ar scoate pe hoți din joc, ar aboli vremea alegerilor trucate, ar elimina pentru totdeauna morții de la urna de vot, ar transforma, pe tot răstimpul manifestării ei originale, băltirea de azi într-o formă de democrație directă, una care „ar cuprinde masele” zburând peste lume, ca o muzică, ca un dans.
[…]
În contextul celor șapte litere, înjurătura noastră sună aproape ca o altă abreviere, și este, până la urmă abrevierea aceasta: Manipulare-Uzurpare-Indignare-Exasperare. Eu așa o tălmăcesc", a scris Liiceanu.

Ei, iata ca dorinta revolutionara a lui Liiceanu i s-a indeplinit. A mai fost unul in noaptea de 10 august care s-a dezbracat in curul gol la protest, iar altii care au vopsit pereti de case si sedii de partide politice cu acest slogan apreciat de Liiceanu.

Fapta lui Liiceanu, care deja a produs efecte, se incadreaza linistit la art. 368 si 369 din Cod penal.

Astfel de bande marxist-fasciste mai sunt si prin America, insa cand fac asemenea actiuni, daca sunt prinsi de politie, sunt arestati pe loc.

Au ajuns oficiali sa fie hartuiti pe strazi, acasa, agresati in public. Cei vinovati nu doar pentru aceste actiuni, dar si cei care au instigat si incitat la ele trebuie trasi la raspundere”, a scris Chris Terhes pe Facebook.