Editura Evenimentul si Capital

Vindecătorul şi autistul

14-04/vindecatorul-5de1d1e731-thumb-630-380-465x390-465x390
Autor: | | 6 Comentarii | 1229 Vizualizari

Nu ştiu cum lucrează colegii mei din oraş.

La ţară sunt particularităţi care m-au modelat ca om şi ca medic. Pacienţii au mult bun simţ. Au încredere în cel care îi consultă şi nu pun la îndoială prescripţiile. Sunt şi excepţii, dar foarte rare. Eu nu îmi amintesc să fi avut contre pe tema asta în cei unsprezece ani de când practic medicina în rural.

Astăzi, când indiferenţa şi falsitatea guvernează toate domeniile de activitate, e mare lucru să găseşti un om în care poţi avea încredere. Eu unul nu-mi permit să îmi bat joc de cei care vin la mine în suferinţă.

Reforma în sănătate e o mare vrăjeală. E încă o încercare a statului de a pune biruri pe o populaţie şi aşa sărăcită, sub pretextul că va îmbunătăţi ceva. Să vă spun un lucru cunoscut: din rahat nu poţi face bici şi nici diamante. Ieri am zăbovit la cabinet mult după program. Am avut de pus la punct nişte hârtii pe care mi le cer tot felul de instituţii. Nu de alta, dar să îşi justifice activitatea. Dacă sunt obligat să-mi raportez toată activitatea în format electronic, de ce dracu mai sunt pus să fac formulare? Cu câteva click-uri, persoane competente pot avea orice detaliu al muncii mele. Corect? Păcat că nu se doreşte asta şi se schimbă numai conduceri dar sistemul rămâne la fel de sufocat de birocraţie. Mişto ţara asta, nu?

Bun... Am rămas în dispensar. Eu, o sticlă de cola rece şi clasicul pachetul de Davidoff Clasic. Echipa ce face furori oriunde merge. Tarja îmi ţine companie. Uşile şi geamurile erau larg deschise, lăsând să intre aroma verii. Eram concentrat pe câteva porcării statistice când, deodată, aud un zgomot de frâne şi câteva glasuri panicate. - Avem noroc! E maşina aici. Doctorul încă nu a plecat.

- Domn doctor! Veniţi repede!

Percutez. Ies în stradă. Văd un tablou de coşmar. Doi indivizi masivi duceau pe cineva într-o pătură. În spatele lor veneau două femei albe la faţă.

- Ce s-a întâmplat? - rag eu - Ce aveţi acolo?

- E Andrei. L-a muşcat ceva în pădure. Nu ştim ce. Îi este foarte rău, nu se poate mişca. Abia respiră, e vânăt tot. - îmi răspunde unul dintre ei.

Andrei e un copil autist de zece ani. Între noi e o relaţie specială. Doar eu îi pot administra tratamentul cronic. În ultima vreme face nişte injecţii recomandate de medicul specialist cu care colaborez şi vine zilnic la cabinet. O lasă pe mama lui pe hol. Intră la mine singur, dă noroc şi se aşează pe pat aşteptând înţepătura. Autiştii au nişte reacţii ancestrale uneori. Pe bune. E ceva întipărit adânc în subconştientul ce, din păcate, la guvernează existenţa. Am fost foarte impresionat într-o zi când m-a tras de tricou, în semn că îl vrea el. După ce i l-am dat, a împărţit cu mine sticla de apă pe care o avea.

- Când s-a întâmplat?

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI