Astăzi, vremea va fi în general frumoasă. Numai  în regiunile vestice, cerul va fi variabil și izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla în general slab şi moderat.

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în estul şi sud-estul ţãrii şi vor fi uşor mai ridicate în rest. Maximele vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, iar minimele între 1 şi 11 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei unde se menţin condiţii de brumã.

Elena Mateescu, directorul ANM a declarat că săptămâna care vine vom avea parte de vreme călduroasă, dar în unele zone ale țării se vor semnala ploi.

„Vremea va fi în încălzire din punct de vedere termic în următoare săptămână, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, iar de miercuri vom vorbi de valori ale temperaturilor aerului în partea de sud şi de vest a ţării de 27 de grade Celsius.

Pentru ziua de 1 Mai, va fi o vreme mai caldă, dar instabilă în partea de sud-vest şi vest a ţării acolo unde pe profilul de sol 0-20 de centimetri situaţia este una satisfăcătoare.

Din păcate, pentru zonele afectate de secetă acei 15 litri/mp de precipitaţii sau 20 de litri/mp la nivel izolat nu vor putea să compenseze deficitul mare şi de lungă durată.

Pentru că vorbim şi pentru 4-11 mai şi 11-18 mai, la nivelul acestor două săptămâni, din prognozele pentru următoarele patru săptămâni, vor fi cantităţi deficitare de precipitaţii în aceleaşi zone în care şi în prezent seceta pedologică înregistrează valorile cele mai mari”, a spus Elena Mateescu, la Digi 24.

Șefa ANM a precizat că de 1 Mai se vor înregistra precipitaţii cu precădere în partea de vest a Olteniei, în Banat, Crişana şi Maramureş, iar la nivel izolat în Transilvania şi în nordul Moldovei, iar din punct de vedere termic vor fi valori la scara întregii ţări între 12 şi 19 grade în jumătatea de vest şi de 24-25 de grade Celsius în partea de sud-est a ţării.

„La acest moment aşa cum arată informaţiile meteorologice vor fi ploi de 1 Mai în partea de sud-vest, însemnând partea de vest a Olteniei, în Banat, Crişana, în Maramureş, iar la la nivel izolat în Transilvania şi în nordul Moldovei, vorbim de cantităţi de precipitaţii în medie de 10-15 litri/mp, iar in zonele de deal şi de munte, posibil 15-20 litri/mp.

Temperaturile în principalele oraşe

Bucureşti 20 cer noros;

Bacău 19 cer noros;

Baia Mare 17 cer senin;

Braşov 15 cer senin;

Cluj Napoca 20 cer senin;

Constanţa 16 cer senin;

Craiova 25 cer senin;

Galaţi 18 cer noros;

Iaşi 21 cer senin;

Oradea 22 cer senin;

Piteşti 23 cer senin;

Reşiţa 22 cer senin;

Sibiu 23 cer senin;

Suceava 17 cer noros;

Timişoara 23 cer senin.