"Eu cred că orice membru al PDL care îndeplineşte condiţii statutare are o şansă. Delegaţii la congres sunt cei care vor analiza acest lucru", a spus, astăzi, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind dacă Elena Udrea ar avea şanse la preşedinţia PDL.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că Elena Udrea este unul dintre cei mai buni politicieni ai PDL, dar s-a arătat împotriva susţinerii acesteia pentru conducerea Guvernului sau a PDL. "Nu e suficient să fii inteligent, şi aici v-o descriu pe doamna Udrea: inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică, deci aş spune că la vârsta dânsei, 36-37 de ani, este unul dintre cele mai bune produse ale politicii PDL în ultimii ani. Dar de aici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă, sunt funcţii care necesită experienţă de viaţă", a afirmat preşedintele.
Pe lista prezidenţiabililor lui Traian Băsescu se află Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Liviu Negoiţă. Întrebat ce părere are despre nominalizarea sa pentru o posibilă candidatură la prezidenţiale din partea PDL, Baconschi a spus că democrat-liberalii trebuie să se gândescă mai întâi la alegerile locale şi cele parlamentare. "Alegerile prezidenţiale nu reprezintă o preocupare pntru PDL în acest moment", a spus Baconschi.