Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta: „Voi demisiona dacă se dovedeşte că am plagiat”
Victor Ponta: „Voi demisiona dacă se dovedeşte că am plagiat”

Victor Ponta: „Voi demisiona dacă se dovedeşte că am plagiat”

Aflat la Consiliul European de al Bruxelles, Victor Ponta a acordat un interviu pentru cotidianul spaniol "El Pais" în care a declarat că va demisiona din funcţia de premier dacă se dovedeşte că a plagiat în lucrarea de doctorat.

Primul ministru a fost întrebat de reporterul "El Pais" dacă într-adevăr a plagiat, iar Victor Ponta a răspuns ferm că "Nu", apreciind că toate aceste acuze vin pe fondul disputelor cu preşedintele Traian Băsescu.

"Nu. Această problemă a apărut după conflictul cu preşedintele pe tema reprezentatului României la Consiliul European. Am început teza de doctorat în 1999 şi de atunci am fost ministru în mai multe guverne, vicepreşedinte al Parlamentului şi sunt lider al partidului (PSD) de doi ani. Am urmat toate regulile care au existat în România. Am cerut Comisiei de Etică a Ministerului Educaţiei să verifice lucrarea şi sunt convins că va demonstra că nu am plagiat. Din păcate, acesta este un atac politic din partea preşedintelui după ce am anunţat că este dreptul meu să particip la întâlnirea de la Bruxelles", a răspuns Victor Ponta.

Întrebat ce va face în cazul în care Comisia de etică va constata că a plagiat, premierul a răspuns că în acel caz se va retrage.
Pe de altă parte, Flavius Baias, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, care făcea parte din comisia care ar fi trebuit să analizeze acuzaţiile de plagiat care planau asupra tezei de doctorat a premierului Victor Ponta a demisionat. Potrivit unor surse, acesta şi-a dat demisia din proprie iniţiativă, după ce în urmă cu o zi Facultatea de Drept a decis în şedinţa de Consiliu să nu se mai ocupe de cazul prim-ministrului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: