Victor Ponta ignoră decizia CCR şi continuă mini-recensământul

Victor Ponta ignoră decizia CCR şi continuă mini-recensământul

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul şedinţei BPN al PSD că va continua actualizarea listelor electorale permanente.

"Avem lucruri importante de făcut pe plan politic. Şi anume apelul către aleşii noştri locali de a sprijini actualizarea listelor electorale permanente, aşa cum ne-a fost cerut de către Curtea Constituţională, pregătirea sesiunii extraordinare din toamnă, selectarea candidaţilor pentru parlamentare şi întocmirea programului de guvernare al USL pentru 2012-2016", a spus premierul la finalul şedinţei PSD.  Curtea Constituţională a trimis, astăzi, o nouă adresă Guvernului în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.

"Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de Curtea Constituţională, vă aducem la cunoştinţă faptul că, prin adresa nr.5305 din 3 august 2012, plenul CC a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor art 17. alin (2) din legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, liste în baza cărorar s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu", se arată în comunicatul Curţii.