Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Piturca: „Vreau să atacăm. Să vedem dacă putem”
Victor Piturca: „Vreau să atacăm. Să vedem dacă putem”

Victor Piturca: „Vreau să atacăm. Să vedem dacă putem”

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei României, susţine că şi-ar dori ca tricolorii să joace ofensiv, dar nu-şi face iluzii că-i vom "subordona" pe francezi.

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a repetat aproape obsesiv în conferinţa de presă pe care a susţinut-o ieri, la Mogoşoaia, că nu ia în calcul decât o victorie în partida de diseară cu Franţa, pentru că asta este singura modalitate prin care tricolorii mai pot să spere că vor ajunge la Euro 2012.
Deşi recunoaşte că francezii sunt favoriţii acestui meci, antrenorul primei reprezentative a ţării noastre consideră că echipa din 2008 a "cocoşilor" – cu care tricolorii au încheiat la egalitate, scor 0-0, prima partidă de la Euro 2008 – era mai valoroasă decât cea de acum.
Laurent Blanc crede că tricolorii sunt puternici
Victor Piţurcă şi-ar dori ca România să joace ofensiv, dar nu e ferm convins că are puterea să-şi "subordoneze" adversarul. "Franţa din 2008, antrenată de Raymond Domenech, pe care am întâlnit-o la Euro 2008, mi se pare mai puternică decât actuala echipă. Acum, francezii sunt şi ei în reconstrucţie, numai că au jucători valoroşi şi obţin în continuare rezultate bune. Franţa câştigă şi când nu joacă prea bine.

La Tirana, cu Albania, n-au evo luat rău. Vom face tot posibilul să câştigăm. Vreau să atacăm. Să vedem dacă putem. Eu am dorit să atacăm orice echipă pe care am întâlnit- o în cariera de antrenor.
Francezii n-au totuşi patru picioare, jucătorii noştri trebuie să aibă încredere în ei", a spus selecţionerul. Piţi s-a plâns atât de pro blemele de lot, cât şi de starea precară a gazonului de pe "Na ţional Arena": "Galamaz nu a putut fi refăcut, iar Ovidiu Petre s-a accidentat şi el şi nu va putea juca. Marica este în continuare incert, vom vedea mâine (n.r. – astăzi) dacă va putea să evolueze. Terenul nu a fost foarte bun când neam antrenat pe «Naţional Arena ». Sper că s-au ameliorat problemele".
La rândul său, Laurent Blanc, selecţionerul naţionalei Franţei, a avut cuvinte măgulitoare la adresa naţionalei tricolore: "E un meci important şi pentru voi, românii, şi pentru noi. Punctele sunt foarte preţioase pentru ambele naţionale. Echipa României este una puternică. Înaintea unei partide, eu nu mă uit pe clasament. E bine pentru noi că nu joacă Mutu".
VESTE BUNĂ
Amicalul cu Argentina, reprogramat
Înaintea meciului cu Franţa, tricolorii au primit o veste bună. Jucătorii antrenaţi de Victor Piţurcă vor avea ocazia să îşi măsoare forţele cu naţionala Argentinei, "pumele" urmând să vină anul viitor la Bucureşti pentru a disputa o partidă amicală cu România.
Data acestui meci va fi stabilită în curând. Guillermo Toffoni, agentul care care a negociat înţelegerea dintre federaţia română şi cea argentiniană pentru amicalul din 10 august (care a picat din cauză că sud-americanii au refuzat să mai vină la Bucureşti) a anunţat ieri că argentinienii vor să-şi repare greşeala.
"Ne pare rău că s-a întâmplat aşa. Am fost să văd «Naţional Arena» şi am rămas im presionat, mi-am dat seama cât de bine era pregătit meciul România – Argentina. A fost o înlănţuire de întâmplări care au dus la amânarea jocului. Messi mi-a spus că îşi doreşte foarte mult ca partida cu România să se dispute", a spus, ieri, Toffoni.
"Nu jucăm cu Franţa, ci cu o selecţionată a Africii!"
Gigi Becali, patronul Stelei, a făcut ieri o nouă declaraţie rasistă. Fostul oier a răbufnit în stilul său caracteristic: "Nu jucăm cu Franţa, ci cu o selecţionată a Africii! Ţiganii noştri sunt mai albi decât ai lor" .
"Ne gândim doar la victorie, e singura variantă ca să mai sperăm la calificare. N-avem nicio şansă dacă intrăm pe teren cu teamă.”
RĂZVAN RAŢ, căpitanul naţionalei României

PRELIMINARII CE 2012

GRUPA A
Azerbaidjan – Kazahstan Austria – Turcia

Clasament:
1. Germania (24 de puncte), 2. Turcia (13 p), 3. Belgia (12 p), 4. Austria (7 p), 5. Azerbaidjan (4 p), 6. Kazahstan (3 p);
Etapa viitoare
(vineri, 7 octombrie): Azerbaidjan – Austria, Turcia – Germania, Belgia – Kazahstan.
GRUPA B
Rusia – Irlanda
(ora 18.00, Sport.ro)
Macedonia – Andorra Slovacia – Armenia
Clasament:
1. Rusia (16 p), 2. Irlanda (14 p), 3. Slovacia (14 p), 4. Armenia (11 p), 5. Macedonia (4 p), 6. Andorra 0 p);
Etapa viitoare
(vineri, 7 octombrie): Armenia – Macedonia, Slovacia – Rusia, Andorra – Irlanda.
GRUPA C
Estonia – Irlanda de Nord Serbia – Insulele Feroe Italia – Slovenia

Clasament: 1. Italia (19 p), 2. Slovenia (11 p), 3. Serbia (11 p), 4. Estonia (10 p), 5. Irlanda de Nord (9 p), 6. Insulele Feroe (4 p);
Etapa viitoare (vineri, 7 octombrie): Serbia – Italia, Irlanda de Nord – Estonia.
GRUPA E Finlanda – Olanda (ora 20.00, Digi Sport 2) Moldova – Ungaria San Marino – Suedia Clasament: 1. Olanda (21 p), 2. Suedia (15 p), 3. Ungaria (15 p), 4. Finlanda (9 p), 5. Moldova (6 p), 6. San Marino (0 p); Etapa viitoare (vineri, 7 octombrie): Finlanda – Suedia, Olanda – Moldova.
GRUPA F
Croaţia – Israel
(ora 21.00, Digi Sport 3) Letonia – Grecia Malta – Georgia
Clasament: 1. Grecia (17 p), 2. Croaţia (16 p), 3. Israel (13 p), 4. Georgia (9 p), 5. Letonia (7 p), 6. Malta (0 p);
Etapa viitoare (vineri, 7 octombrie): Letonia – Malta, Grecia – Croaţia.
GRUPA G
Elveţia – Bulgaria Anglia – Ţara Galilor
(ora 21.45, Sport Klub)
Clasament
: 1. Anglia (14 p), 2. Muntenegru (11 p), 3. Elveţia (5 p), 4. Bulgaria (5 p), 5. Ţara Galilor (3 p);
Etapa viitoare
(vineri, 7 octombrie): Ţara Galilor – Elveţia, Muntenegru – Anglia.
GRUPA H
Danemarca – Norvegia Islanda – Cipru

Clasament
: 1. Portugalia (13 p), 2. Norvegia (13 p), 3. Danemarca (10 p), 4. Cipru (2 p), 5. Islanda (1 p).
Etapa viitoare
(vineri, 7 octombrie): Cipru – Danemarca, Portugalia – Islanda.
GRUPA I
Scoţia – Lituania Spania – Liechtenstein

Clasament:
1. Spania (15 p), 2. Cehia (10 p), 3. Scoţia (5 p), 4. Lituania (5 p), 5. Liechtenstein (4 p).
Etapa viitoare
(vineri, 7 octombrie): Scoţia – Lituania, Spania – Liechtenstein.
Citiţi şi:

  • Victor Piţurcă: "Franţa din 2008 era mai bună decât cea de azi!"
  • Daniel Niculae: "Doar dacă batem Franţa mai putem spera la Euro 2012!"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: