VEZI cine este cel care contestă alianţa anti-USL

VEZI cine este cel care contestă alianţa anti-USL

Cel care a contestat denumirea Alianţei România Dreaptă, al cărei protocol de înfiinţarea fost semnat astăzi, este avocatul Gheorghe Piperea, un personaj tot mai mediatizat în ultima vreme, în special după ce i-a apărat pe jurnaliştii care contestau plata retroactivă a TVA-ului pentru drepturile de autor.

În 2010, Piperea s-a făcut remarcat prin faptul că a reprezentat în instanţă clienţi ai băncilor, care susţineau că în contractele cu aceste instituţii financiare apar clauze abuzive. Recent, el a fost avocatul cetăţenilor din Bârlad care au contestat dreptul Chevron de a explora rezervele de gaze de şist din zonă. Deşi susţine că nu este implicat în politică, el a lansat un site pe care se află "Programul Piperea - România iese din criză". El propune aici soluţii pentru agricultură, mediu şi chiar infrastructură. De altfel, ONG-ul Alianţa România Democratică, din care face parte Piperea, a avut tocmai rolul de a bloca forajele efectuate de Chevron. Gheorghe Piperea a anunţat astăzi că va contesta în instanţă înregistrarea Alianţei România Dreaptă, încheiată între PDL, PNŢCD şi Forţa Dreptei, dacă aceasta nu-şi va schimba numele, care este asemăntor cu al ONG-ului său, Asociaţia România Dreaptă. CITIŢI ŞI:

  • S-a semnat actul de naştere al Alianţei anti-USL. VEZI ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii parlamentari ai ARD