Evenimentul Zilei > Monden > Veste mare pentru iubitorii festivalurilor. Cum se va face accesul la Untold sau Electric Castle
Veste mare pentru iubitorii festivalurilor. Cum se va face accesul la Untold sau Electric Castle

Veste mare pentru iubitorii festivalurilor. Cum se va face accesul la Untold sau Electric Castle

După un an de criză, oficialii au găsit soluția ca participarea la festivaluri extrem de iubite să poată fi permisă vara aceasta.

Veste mare pentru iubitorii festivalurilor!  În 2020, festivaluri celebre precum Untold, Electric Castle și Neversea au fost anulate  Însă admiratorii acestui gen de evenimente au motive de bucurie.

Accesul la Untold sau Neversea se va face pe baza vaccinului împotriva coronavirusului

Ministrul Culturii intenționează să permită organizarea acestora, relatează Antena 3. Participanții vor trebui să îndeplinească însă anumite condiții. Să fie vaccinați, testați sau, în cazul în care au avut deja coronavirus să o poată dovedi.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că în prezent se poartă discuții cu operatorii culturali cu scopul reluării evenimentelor în aer liber.

Potrivit ministerului, accesul spectatorilor va fi realizat pe baza unei adeverințe de vaccinare COVID-19, a unui test negativ sau a unui document care să atestă că participantul a trecut prin boală și are anticorpi.

Director de comunicare Untold și Neversea: Sunt măsuri care ne pot proiecta un scenariu pozitiv pentru acest an

Medicii specialiști au aprobat această inițiativă. ”Mi se pare o idee bună, în sensul că pacienții care sunt vaccinați sunt protejați de boală. Pe lângă ei, cei care au trecut prin boală au un anumit grad de protecție. Apoi, cei care merg la festival sunt de regulă persoane tinere. Care, în mod tradițional, până la apariția tulpinilor acestea noi, erau mai feriți de boală”, susține Bogdan Mincu, medic pneumolog.

Organizatorii de evenimente consideră că măsura ar putea ajuta revigorarea industriei după criza din pandemie. ”Pentru moment lucrăm doar pe scenarii. Din păcate neavând nici un reper foarte clar din partea autorităților, tot ce putem să facem este să fim pregătiți pe mai multe variante”, a declarat Renate Rozenberg, PR Electric Castle.

”E un lucru bun pentru că noi am militat pentru aceste soluții de acum 2-3 săptămâni. Spuneam că, din punctul nostru de vedere, vaccinarea, testarea rapidă, dovada testului negativ, dovada anticorpilor, sunt măsuri care ne pot proiecta un scenariu pozitiv pentru acest an”, spune și Edy Chereji, director de comunicare pentru Untold și Neversea.

Înainte de pandemie, festivalurile înregistrau recorduri de audiență și adunau chiar și peste 100.000 de oameni. Iar câștigurile erau pe măsură. De exemplu, în 2019, potrivit ZF, Untold a avut un profit operaţional de 3 milioane de euro la o investiţie de 15 milioane de euro.

Sursă foto: Facebook Untold