Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste importantă pentru profesori. Aici sunt toate detaliile despre vaccinare
Veste importantă pentru profesori. Aici sunt toate detaliile despre vaccinare

Veste importantă pentru profesori. Aici sunt toate detaliile despre vaccinare

Valeriu Gheorghiță le dă o veste importantă celor care sunt profesori sau fac parte din sistemul de învățământ: începe vaccinarea.

Veste importantă pentru profesori: când începe vaccinarea cadelor didactice din România?

Procesul de vaccinare anti-Covid-19 pentru personalul din învățământ va începe de miercuri în majoritatea judeţelor din ţară.

Campania de vaccinare se va încheia pe 10 martie.

În acest interval se estimează că vor fi vaccinate peste 60.000 de persoane.

Valeriu Gheorghiță, veste importantă pentru profesori: când începe vaccinarea?

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară.

Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe.

Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze.

Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Declarațiile ministrului Educației cu privire la vaccinarea profesorilor

60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ vor să se programeze pentru vaccinare.

„Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână. Sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile.

La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi. Dintre aceștia, exact jumătate sunt vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Unde se pot vaccina oamenii?

Țara noastră se află în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Fază care include vaccinarea populaţiei cu grad de risc şi a lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Programarea pentru a doua etapă de vaccinare a început pe 15 ianuarie, la ora 15.00. Iar vaccinarea efectivă a început pe 18 ianuarie 2021.

Centre de vaccinare în București, lista completă