Evenimentul Zilei > Social > Se deschid pârtiile de schi. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune
Se deschid pârtiile de schi. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune

Se deschid pârtiile de schi. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune

Veste bună pentru români! Temperaturile au scăzut, iar stațiunile montane sunt pregătite să primească turiști pe pârtii. Tunurile de zăpadă au început să ofere un peisaj de poveste.

Autoritățile din Brașov au declarat că au pus în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială. Responsabilii au început pregătirile pentru fiecare pârtie din Poiana Brașov, iar turiștii vor avea parte de o serie de surprize.

„Având în vedere temperaturile coborâte de azi-noapte, municipalitatea a luat decizia de a porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale. Acestea au funcţionat între lacul de acumulare şi Vârful Postăvarul. În funcţie de temperaturile de săptămâna viitoare – iar acestea se anunţă destul de coborâte – vom porni la întreaga capacitate instalaţiile şi, dacă vremea ne va ajuta, vom începe pregătirea stratului de bază. Deocamdată, zăpada produsă este depozitată”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Brașovul a asigurat turiștii că tunurile de zăpadă funcționează, au verificat cele 6 ratracuri și au amenajat fiecare colțișor de pârtie.

În Poiana Braşov, Municipalitatea deţine cele două telescaune, Ruia şi Lupului, iar firma privată Ana Teleferic este proprietara celor două telecabine, Capra Neagră şi Kanzel, a telegondolei şi a teleschiurilor, dar prețurile acestora încă nu au fost anunțate.

Pârtia de ski, cea mai căutată locație

Stațiunile montane sunt cele mai căutate locații în vacanța de 5 zile pe care românii o vor avea în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie. Ziua de 29 noiembrie este liberă pentru bugetari.

„Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă”, se arată în proiectul hotărârii, pregătit de Ministerul Muncii.

„Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite”, se mai arată în proiectul hotărârii.

Angajații a căror activitate este necesară în această zi, nu vor beneficia de liber.

„Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul
instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese”, se mai arată în document, potrivit Romania TV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: