Evenimentul Zilei > Social > Au mai rămas doar câteva zile! Prima stațiune din România care dă drumul la ski! Turiștii vor avea parte de noi surprize
Au mai rămas doar câteva zile! Prima stațiune din România care dă drumul la ski! Turiștii vor avea parte de noi surprize

Au mai rămas doar câteva zile! Prima stațiune din România care dă drumul la ski! Turiștii vor avea parte de noi surprize

Veste bună pentru iubitorii de ski! Stațiunea Straja este primul domeniu schiabil care se deschide anul acesta. Marea inaugurare este în doar câteva zile, iar turiștii vor avea parte de o serie de surprize și de zăpadă ca în povești.

Sezonul de ski a început! Stațiunea Straja a pornit tunurile de zăpadă și își va deschide porțile în doar câteva zile. Fiecare pârtie vine cu noi surprize pentru pasionații de sporturi extreme.

Pe pârtia Constantinescu deja funcționează trei tunuri de zăpadă la capacitate maximă. La – 3 grade a apărut și ratrakul. Tunurile nu uită nici măcar un colțișor, iar în câteva zile, peisajul va fi ca în povești.

Stațiunea este în continuă dezvoltare, iar Consiliul Local al municipiului Lupeni s-a aliat cu Comexim R Lupeni pentru a aduce noi îmbunătățiri îndrăgitei locații. Aceștia au băgat sume de bani colosale pentru a dezvolta Domeniului Schiabil Straja Lupeni în golul alpin al municipiului Lupeni.

Se deschide prima stațiune de ski!

”Am început pregătirile pentru sezonul 2021-2022! În curând, vom schia! Nu foarte multe stațiuni montane din România pot spune că dispun de atâtea instalații pe cablu, așa cum există la noi, în Straja. Investițiile pe care le facem în prezent este pentru a satisface cerințele tuturor turiștilor, de la mic, la mare, intenționăm să organizăm și în noul sezon competițîi sportive de anvergură, precum și pe cele tradiționale. Straja se dezvoltă continuu, încercăm să atragem noi fonduri europene, pentru că am spus-o mereu, turismul este și trebuie să devină motorul de dezvoltare socio – economică a ITI Valea Jiului. Împreună cu toți partenerii noștri vom face în continuare investițiile și tot ceea ce este necesar, pentru a aduce Stațiunea Straja acolo unde îi este locul: printre cele mai bune stațiuni de munte din România, inclusiv prin continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, spre Vulcan. Iar stațiunea Straja este una în care, raportul de calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este unul acceptabil pentru toate buzunarele”, a spus și Emil Părău, principalul dezvoltator al stațiunii.

Pe lângă achiziționarea mai multor tunuri de zăpadă, cea mai mare surpriză este o nouă pârtie spectaculoasă pentru sanie, circa un kilometru lungime.

Alte noutăți sunt : un telescaun de două locuri pe Pârtia Platoul Soarelui Straja și o parcare cu peste 250 de locuri. Dorința responsabililor a fost ca oamenii să se relaxeze și să uite de aglomerație și cozi infernale.

”Împreună cu domnul Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, Administratorul public al județului Costel Avram, Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara Ion Bădin, echipa CJ HD și cu echipa Primăriei Municipiului Lupeni a fost recepționată noua parcare de la baza telegondolei, din zona Agrement. Primăria continuă lucrările de amenajare a accesului în parcare și realizează în continuare noi locuri de parcare în zona respectivă. În ultimii ani, cu eforturi deosebite, am reușit să facem pași semnificativi în această direcție, motiv pentru care stațiunea Straja a devenit una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice de iarnă din România. Suntem gazde ospitaliere și ne dorim să asigurăm turiștilor noștri servicii publice de cât mai bună calitate, lucru pe care l-am făcut și-l vom face în continuare”, a declarat primarul lupenean, Lucian Resmeriță, potrivit valeajiuluipress.com