Evenimentul ZileiSocialPoiana Brașov își așteaptă turiștii. Se va putea petrece chiar și pe pârtie

Poiana Brașov își așteaptă turiștii. Se va putea petrece chiar și pe pârtie

Poiana Brașov își așteaptă turiștii. Se va putea petrece chiar și pe pârtie
Turiștii sunt așteptați în weekend și la munte. Surpriza acestui sezon este că încă se schiază în condiții bune. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de mulți ani pentru această perioadă. Astfel, iubitorii sporturilor de iarnă au profitat și sunt deja pe pârtie.

În Masivul Postăvaru soarele a strălucit în ultimele zile. La data de 3 mai se va încheia unul dintre cele mai lungi sezoane de schi. Este un prilej de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Ei au ocazia să sărbătorească 1 Mai și Paștele pe pârtie. Pentru ei mini-vacanța a început deja.

”Ne bucurăm că mai avem încă zăpadă”

”Bărbat: Ne bucurăm că mai avem încă zăpadă, chiar dacă s-a mai încălzit.
Reporter: Deci o să fii categoric pe pârtie de Paște?
Bărbat: Da, da”.

Bărbat: ”Super fain, mă relaxează întru totul, e tot ce mi-aș dori să fac dacă aș putea zilnic, fără nicio îndoială”.

Mii de turiști au ajuns deja la mare, în Mamaia și Vama Veche

Tânără: ”Numai la mare am fost de fiecare dată în Vama pe vremea asta, e bine să schimbăm peisajul”.

Tânără: ”Mi s-a propus să merg la mare, dar nu cred că pot renunța la munte”, relatează ProTV.

Coborând către zonele de deal și de câmpie, pare că schimbi anotimpul și în stațiune e iz de primăvară.

”Muntele e mult mai frumos, nu spun că nici marea nu e frumoasă”

Bărbat: ”Noi suntem vechi turiști în Poiana Brașov, de vreo 30 de ani. Muntele e mult mai frumos, nu spun că nici marea nu e frumoasa, că fiecare are frumusețea ei”, spune un turist.

Încă se mai găsescv locuri de cazare în Poiana Brașov. Hotelierii își așteaptă turiștii cu oferte speciale de Paște.

Oferte de Paște la Poiana Brașov

”Un pachet de 4 zile, 3 nopți de cazare, 2 persoane începând de la 2.250 lei, 5 mese incluse și preparate tradiționale românești, am pregătit miel, drobul este gata, cozonacii sunt gata”, a declarat Gabriel Roșca.

”Prețurile încep de la 700 de lei pe noapte cu acces la mic dejun și facilitățile hotelului deschise și permise în perioada asta până la 1.100-1.200 lei”, a precizat Alin Aelenei.

În zonele montane – Zăpadă și vreme frumoasă

Drumul Național 1 a fost aglomerat de dimineață. Coloana de mașini s-a mișcat foarte greu, astfel încât distanța dintre București și Brașov a fost parcursă în 4 ore. După-amiază însă traficul s-a relaxat și au mai apărut blocaje de scurtă durată doar prin stațiunile de pe Valea Prahovei.

Nu sunt ocupate toate locurile la hotelurile din zonele montane. Turiștii sunt așteptați la munte cu zăpadă și vreme frumoasă.  În restaurante mesele sunt distanțate, iar la cererea clienților mâncarea se poate servi și în cameră. Nu sunt permise dansul și petrecerile.

Și dacă ajungeți și pe pârtie trebuie să știți că restricțiile sunt mai blânde. Acum puteți servi la terase alcool și alte produse, verificați însă rata de incidență. Dacă este sub 3,5 la sută pot fi ocupate 70 % din locuri, în caz contrar numai 30 %, mai precizează sursa citată.


Accesează: