VERDICTUL ANI: Adi Minune nu poate justifica 104.000 de euro

VERDICTUL ANI: Adi Minune nu poate justifica 104.000 de euro

Adrian Simionescu, cunoscut drept Adrian Copilul Minune, are probleme cu autorităţile, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că o parte din averea sa nu poate fi justificată.

În urma cercetărilor, a rezultat că între averea dobândită de cântăreţ pe timpul mandatului de consilier local în comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi veniturile pe care le-a realizat în perioada 2008-2010 există o diferenţă semnificativă de 432.979,08 lei (104.265,18 euro), potrivit unui comunicat publicat de ANI.

După ce, la începutul lunii martie, Adi Minune a prezentat informaţiile funcţionarilor ANI, aceştia au extins evaluarea şi asupra averii soţiei cântăreţului, Ecaterina Simionescu, a fiului său, Florentin Adrian, şi a fiicelor, Adriana Florentina şi Silvia Claudia.

În urma evaluărilor, reprezentanţii Agenţiei de Integritate au constatat că Adrian Simionescu este asociat unic al firmei Adrian Media Music SRL, asociat la firma A&G Music & FilmSRL şi a mai deţinut calitatea de PFA la "Simionescu G. Adrian", ultima fiind radiată pe 8 octombrie 2010.

Potrivit declaraţiilor depuse, Copilul Minune a obţinut din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală 153.076,54 lei, în perioada iulie 2008 – decembrie 2010.

ANI a constatat că între averea dobândită în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos şi veniturile realizate în această perioadă, există o diferenţă semnificativă de 104.265,18 euro.

La sfârşitul lunii noiembrie 2005, domnul Adrian Simionescu a efectuat mai multe tranzacţii bancare prin conturile deschise pe numele său la Raiffeisen Bank, în valoare de 455.323 euro şi de 344.208 euro.

Totodată, cântăreţul a investit aproape 1,3 milioane lei în construcţia unui ansamblu de locuinţe (P+1) în Comuna Ştefăneştii de Jos.

În plus, pe 23 august 2010, el a cumpărat, cu 30.000 de euro, un teren arabil în suprafaţă de 5.000 mp, în comuna Afumaţi, Judeţul Ilfov, care nu apare în evidenţele fiscale ale Primăriei Comunei Afumaţi, Judeţul Ilfov.

Având în vedere cele constatate, ANI l-a înştiinţat pe cântăreţ în scris şi i-a solicitat să-şi prezinte punctul de vedere.

Deşi Adrian Minune s-a prezentat, pe 7 aprilie la sediul ANI, "prin punctul de vedere exprimat, domnul Simionescu Adrian nu a prezentat informaţii relevante, date concludente sau înscrisuri care să justifice provenienţa sumelor de bani obţinute în perioada deţinerii funcţiei publice", se arată în comunicatul Agenţiei.

De ce este acuzat Adrian Minune Practic, ANI îl suspectează pe Adrian Copilul Minune că a făcut tranzacţii bancare suspecte şi că nu a plătit impozitele din veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală.

În plus, cântăreţul a depăşit termenul legal în care trebuia să declare dobândirea unui teren, pentru ca acesta să fie impozitat. În consecinţă, ANI a sesizat Comisia de Cercetare care va verifica averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de consilier local.

Totodată, a fost constatată starea de incompatibilitate. "Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă", argumentează ANI.

În plus, au fost sesizate Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Vezi aici comunicatul ANI

Citește AICI o amplă anchetă despre maneliștii suspectați de evaziune și averile lor impresionante

Ne puteți urmări și pe Google News