"Nu mai acceptăm să se facă jocuri de culise nici de către Ion Iliescu, nici de alte persoane din partid. Pe mine mă interesează vocea majorităţii din acest partid şi mă bat ca să nu se mai întâmple nici la mine, nici la alte organizaţii aceste lucruri", a afirmat Marian Vanghelie.

Întrebat dacă îl va susţine pe Miron Mitrea, în cazul în care acesta va fi desemnat candidat la Primăria Bucureşti din partea PSD, Vanghelie a spus că deocamdată nu s-au purtat discuţii în partid despre acest lucru, dar că "de principiu, e posibil orice".

Miron Mitrea a negat o discuţie în acest sens cu liderul Mircea Geoană, însă a recunoscut că ar fi tentat să candideze. „Nu a fost nicio discuţie în acest sens şi nimeni nu mi-a propus să devin candidat pentru Bucureşti. Dacă partidul şi colegii mi-ar cere acest lucru, aş fi tentat să mă gândesc serios la propunere, dar trebuie să ştiu şi ce condiţii ar fi“, a declarat Mitrea, citat de HotNews.

Conducerea PSD s-a întrunit azi spentru a discuta despre candidaţii partidului la pentru locale, în special pentru Primăria Bucureşti. Şedinţa se anunţă una tensionată după ce în interiorul PSD au apărut disensiuni imediat după ce Geoană s-a grăbit să anunţe candidatura liderului organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, la Primăria Capitalei.

Vanghelie este contestat de aripa Iliescu, care îl susţine pe senatorul Sorin Oprescu, mai bine plasat în sondaje. Mai mult, la sfârşitul săptămânii trecute a apărut un al treilea posibil candidat la Primăria Capitalei, şeful de campanie al social-democraţilor Miron Mitrea.

Iliescu, un gust amar după şedinţa PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a ieşit nervos de la şedinţa partidului, declarând: "prostia nu o comentez". "Nu mă bag în asemenea chestiuni. Se va discuta la momentul potrivit. E dreptul fiecăruia să încerce şi va fi desemnat cel care are cele mai mare şanse pe bază de criterii obiective", a subliniat acesta atunci când a fost întrebat despre Mitrea ca noua variantă pentru candidatura la primăria Capitalei.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 13:29