Evenimentul Zilei > Actualitate > Vali Beşe: „Oltchim nu scapă de noi nici aici”
Vali Beşe: „Oltchim nu scapă de noi nici aici”

Vali Beşe: „Oltchim nu scapă de noi nici aici”

După ce vâlcencele au ajuns în semifinalele Ligii, rivalele din Zalău au acces şi ele în aceeaşi fază, dar în Cupa EHF.

Pe lângă Oltchim Râmnicu- Vâlcea, ajunsă în semifinalele Campionilor în ciuda înfrângerii suferite duminică seară Podgorica (25-31 cu Budunost, în ultimul meci d Grupa 2 principală), hanbalul feminin românesc are o echipă feminină calificată în penultimul act al competiţiilor europne.
Formaţia HC Zalău a acces şi ea Zalău în "careul de aşi" al Cupei EHF, după ce a trecut în "sferturi" de franţuzoaicele de la Nîmes (27-24 în Hexagon şi 29-29 în returul de duminică, de acasă).
"Am venit la Zalău în primul rând pentru fetiţa mea"
Ardelencele, nevoite să trăiască în umbra "galacticelor" de la Oltchim, îşi vor afla astăzi adversarele din semifinale, unde au mai ajuns Lada Togliatti (Rusia), Mar Alicante (Spania) şi KIF Vejen (Danemarca).
"Sper să nu picăm cu Lada Togliatti. Rusoaicele mi se par cele mai puternice adversare", ne-a declarat ieri Valeria Beşe (32 de ani), cea mai experimentată jucătoare din lotul antrenat de ex-selecţionerul Gheorghe Tadici.
Beşe a ajuns la HC Zalău în vara anului trecut, după ce a fost pusă pe liber de Oltchim, echipă la care a evoluat timp de cinci sezoane.
"Am avut mai multe oferte, dar am venit la Zalău în primul rând pentru fetiţa mea, care urma să înceapă clasa I şi am decis să meargă la şcoală aici. Apoi, un rol important l-a avut şi Gheorghe Tadici, un antrenor cu care m-am înţeles întotdeauna foarte bine. Dânsul mi-a spus că voi rămâne la echipă şi după ce voi renunţa să mai joc, în funcţia de antrenor secund", ne-a spus handbalista, care, în legătură cu fosta sa echipă, a menţionat: "Oltchim nu mă mai interesează. Sunt fericită că ne-am calificat noi. Glumind puţin, îmi pare bine că Oltchim nu scapă de noi nici aici, în Europa".
"Visăm să ajungem în finală şi să o câştigăm. Asta nu ne va aduce însă decât faimă, pentru că, dacă mergem în finală, trebuie să plătim federaţiei europene o taxă de 3.000 de euro. Calificarea asta în semifinale ne-a costat 1.500 de euro, iar în caz de câştigare a trofeului, nu primim nimic! De Oltchim o să mai vorbesc doar atunci când o să mai câştige un trofeu european. Să mă anunţe şi pe mine!", ne-a precizat ieri Gheorghe Tadici.
"Am multe colege tinere, dar Doamnefereşte să-mi spună spună careva dumneavoastră!“
VALERIA BEŞE, handbalistă la HC Zalău

Citiţi şi:

  • Radu Voina se ia de "particularii" de la Vâlcea
  • Oltchim s-a distrat puţin cu Krim
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: