Evenimentul Zilei > Actualitate > Vâlcea, în top fără camere la prima sesiune: doar 11,6% promovabilitate
Vâlcea, în top fără camere la prima sesiune: doar 11,6% promovabilitate

Vâlcea, în top fără camere la prima sesiune: doar 11,6% promovabilitate

Doar 11,62% din elevii prezenţi la sesiunea din toamnă au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Este un rezultat catastrofal pentru judeţul Vâlcea care la sesiunea din vară s-a situat pe locul trei în ţară la promovabilitate, cu un procent de 57, 27%.

Potrivit inspectoratului şcolar au promovat bacul doar elevii care au avut de dat examen la una sau cel mult două materii, restul au picat. „Nivelul de pregătire al elevilor prezenţi la BAC a fost scăzut, ne aşteptam cumva la rezultate atât de slabe. Noi am organizat medidaţii gratis pentru candidaţi la toate materiile de examen însă puţini au fost interesaţi de această facilitate”, a declarat Ana Floroiu, purtător de cuvânt ISJ Vâlcea.
Din cei 1925 de elevi prezenţi la BAC, mai multe de jumătate dintre ei au părăsit sala după doar o oră şi jumătate de la anunţarea subiectelor şi au predat lucrările aproape goale. O altă explicaţie pentru rezultatele slabe ar fi supravegherea video la sesiunea din toamnă. Elevii nu au putut copia, iar cinci dintre ei au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă şi nu vor mai putea susţine examenul două sesiuni la rând.
În vară, Vâlcea a fost unul dintre puţinele judeţe din ţară în care n-a existat supraveghere video, iar acest aspect s-a văzut în procentul de promovabilitate. Prin comparaţie cu 2011, în 2010, la Vâlcea au promovat examenul de maturitate 74,% dintre elevi la sesiunea din vară şi 47% la sesiunea din toamnă. Elevii nemultumiţi pot depune contestaţii.
Citiţi şi:

  • REZULTATE BACALAUREAT 2011, sesiunea de toamnă: promovabilitate sub 20%. Vezi ce notă ai luat!
  • Sesiune de coşmar la BAC. VEZI SUBIECTELE & SOLUŢIILE
  • EXCLUSIV EVZ, BAC 2011. "Am putut copia schimbând foile între noi!". VEZI subiectele şi baremele de corectare
  • Bacul 2011, un crah de 50 de milioane de euro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: