Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul anti-cancer pentru fete, recomandat şi băieţilor începând cu 9 ani
Vaccinul anti-cancer pentru fete, recomandat şi băieţilor începând cu 9 ani

Vaccinul anti-cancer pentru fete, recomandat şi băieţilor începând cu 9 ani

Comitetul consultativ privind practicile de imunizare din cadrul Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC-uri) din SUA, a votat pentru recomandarea vaccinării de rutină a băieţilor cu vârste de 11 şi 12 ani cu Gardasil.

Vaccinul este indicat pentru a preveni displaziile anale şi leziunile precanceroase cauzate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18, şi verucile genitale cauzate de HPV tipurile 6 şi 11.
Comitetul a recomandat ca vaccinul să fie administrat tinerilor cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani care nu au mai fost vaccinaţi sau care nu au terminat seria de trei doze, şi că seriile de vaccinare pot fi începute la vârsta de 9 ani, în funcţie de recomandarea medicului.
„Aceste noi recomandări pentru utilizarea la bărbaţi marchează un alt pas important spre a proteja mai multe persoane împotriva cancerelor asociate cu HPV şi bolilor pe care le poate preveni Gardasil”, potrivit medicului Mark Feinberg, şef al sănătăţii publice şi şef în cercetare ştiinţifică la Merck Vaccines.
Indicat pentru prevenirea cancerului de col şi vaginal la fete
Gardasil este indicat pentru utilizare la fete şi tinere femei cu vârste cuprinse între 9 şi 26 de ani, pentru prevenirea cancerului de col uterin, vulvar, vaginal şi anal cauzat de HPV tipurile 16 şi 18, a verucilor genitale cauzate de HPV tipurile 6 şi 11 şi leziunilor precanceroase şi displazice cauzate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18.
Aproximativ 75-80% din populaţie se infectează pe parcursul vieţii cu unul sau mai multe tipuri de HPV.
Pentru majoritatea, infecţia trece de la sine. Însă, pentru unele persoane care se infectează cu anumite tipuri ale virusului, HPV poate cauza cancer de col uterin, vaginal şi vulvar la femei, şi cancer anal şi veruci genitale la femei şi bărbaţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: