Evenimentul Zilei > Social > COVID-19. Vaccinarea, obigatorie! Manevra perversă prin care acest lucru ne este impus
COVID-19. Vaccinarea, obigatorie! Manevra perversă prin care acest lucru ne este impus

COVID-19. Vaccinarea, obigatorie! Manevra perversă prin care acest lucru ne este impus

Iată cum ne îndreptăm spre vaccinarea obligatorie dacă dorim să călătorim în anumite ţări. Executivul unei companii aeriene a făcut în mod explicit anunţul cu privire obigativitatea vaccinării anti-Covid-19.

Compania Quantas va cere pasagerilor vaccinarea obligatorie pentru a putea zbura în Australia. „Cred că va fi o regulă impusă peste tot”. Quantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, vrea să impună clienților săi vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, după ce va relua zborurile internaționale.

Qantas va necesita vaccin pentru călătorii internaționale

Într-un interviu acordat emisiunii TV australiene „A Current Affair”, directorul Qantas, Alan Joyce, a făcut câteva comentarii interesante. Mai exact, Joyce a spus că Qantas va cere ca pasagerii să demonstreze că au primit un vaccin anti-coronavirus pentru a călători la nivel internațional cu Quantas.

Iată ce a spus el: „Analizăm cum să schimbăm termenii și condițiile pentru călătorii internaționali şi vom cere oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca pe avion. Va trebui să vedem ce se întâmplă cu COVID-19 și cu piața, dar cu siguranță pentru vizitatorii internaționali care vin și pentru cei care părăsesc țara, credem că este o necesitate”.

El a adăugat că dovada vaccinării ar fi, cel mai probabil, stocată într-un „pașaport digital” electronic, care este deja în dezvoltare de către companiile aeriene și guvernele din întreaga lume.

Qantas va cere certificate de vaccinare

Vaccinarea ar putea deveni condiție obligatorie pentru a putea zbura Comentariile reprezentantului Qantas sunt în concordanță cu noua politică națională de vaccinare a guvernului lansată la începutul acestei luni, care sugerează că vizitatorii din străinătate ar trebui să arate un certificat de vaccinare înainte de a urca în zborul lor către Australia, mai arată sursa citată.

“Pot exista circumstanțe în care guvernul australian și alte guverne pot introduce cerințe de intrare sau reintrare la frontieră care sunt condiționate de dovada vaccinării”, se arată în politica australiană de vaccinare anti-COVID. „Am discutat cu colegii mei de la alte companii aeriene din întreaga lume și cred că va fi o regulă impusă peste tot”, a mai adăugat Alan Joyce, șeful Qantas.

Se aştepta la această politică din partea compaaniei Qantas

Australia a fost una dintre cele mai agresive țări din lume atunci când a venit vorba de restricționarea călătoriilor internaționale. Țara și-a închis frontierele pentru străini, iar cei care sunt eligibili să intre în țară trebuie să facă o carantină timp de 14 zile (și nu vorbim despre auto-carantină). Având în vedere liniile directoare stricte ale țării, Qantas nu a avut practic altă soluţie decât să-și închidă complet rețeaua internațională, scrie onemileatatime.