Hunt a declarat la televiziune că mai trebuie îndeplinite doar niște formalități cu un furnizor internațional pentru a importa medicamentul, explicând că este vorba de o „veste de ultimă oră”.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca Australia să dispună de un vaccin anti-COVID-19, ministrul Hunt a spus că nu există deocamdată nici o perspectivă apropiată ca să apară un vaccin, nici pentru țara sa, nici pentru alte țări din lume.

„De aceea ne orientăm către tratament și prevenție, așa cum este hidroxiclorochina”, a spus Hunt. „Sunt încrezător că vom avea stocuri corespunzătoare de hidroxiclorochină, care vor fi disponibile dacă doctorii vor dori să le folosească.”

Hidroxiclorochina este un medicament folosit la tratarea pacienților diagnosticați cu lupus sau alte deficiențe de imunitate.

Președintele american Donald Trump a fost primul lider politic care a declarat că hidroxiclorochina ar putea fi „printre cele mai revoluționare remedii din istoria medicinei”.

Profesorul francez Didier Raoult, considerat epidemiologul numărul 1 în lume, a fost cel care a făcut mai multe serii de tratamente experimentale cu clorochină pe pacienții cu COVID-19. și a afirmat că rezultatele sunt excepționale.

Însă, în mod straniu, Raoult a fost boicotat de o întreagă conspirație, în Franța, avându-l în frunte pe Emmanuel Macron, continuând cu ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, și cu marea majoritate a presei din Hexagon.

În mod similar, a fost ironizat și Trump, pentru că a îmbrățișat remediul propus de epidemiologul francez.

În ultimele zile, însă, opinia față de profesorul Raoult, atât în Franța cât și în lume, s-a schimbat brusc. Ziare și televiziuni, care îl batjocoreau și îl făceau farsor și asasin, precum Le Monde sau CNN, s-au răsucit și acum apreciază că clorochina poate fi o speranță pentru stoparea epidemiei.