Editura Evenimentul si Capital

„La UVT ajungi, prin efort și învățare, prin entuziasm și inspirație, cea mai bună versiune a ta!”

Absolvenți
Autor: | | 0 Comentarii | 878 Vizualizari

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) ofertează, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 6060 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2150 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 3910 locuri cu taxă.

Pentru a stimula incluziunea socială, dintre cele 2150 de locuri finanțate de la bugetul de stat, 30 se adresează candidaților romi, 8 candidaților din medii socio-economice defavorizate și 90 absolvenților liceelor din mediul rural.

Concursurile de admitere pentru anul universitar 2019-2020 se desfășoară în două sesiuni, în lunile iulie (1-28.07.2019) și septembrie (5-13.09.2019). Pentru informații detaliate despre calendarul înscrierilor, probelor de concurs și confirmărilor locurilor pentru fiecare facultate în parte, dar și despre actele necesare înscrierii, programele de studii ofertate sau tipul probelor de concurs pentru fiecare dintre acestea, vă invităm să accesați site-ul www.admitere.uvt.ro. La toate programele de studii universitare de licență organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, admiterea presupune promovarea unei probe de examen.

Sunt o serie de noutăți interesante la UVT, anul acesta

Olimpicii care devin studenți ai UVT vor fi recompensați în anul I de studii cu o bursă lunară în valoare de 800 de lei. De asemenea, șefii de promoție de la cele mai bune licee din județele din bazinul principal de selecție al universității care devin studenți ai UVT vor beneficia, în anul I de studii, de o bursă lunară în valoare de 500 de lei. Aceste burse speciale pot fi cumulate și cu celelalte burse oferite de UVT: cea de merit, în valoare de 600 de lei/lună, adresată studenților ce sunt admiși cu cele mai mari medii, și cea socială, în valoare de 580 de lei/lună, adresată studenților orfani, celor ce provin din familii cu venituri reduse sau celor ce se confruntă cu probleme medicale, pentru a-i sprijini în parcursul lor educațional. Astfel, un student UVT din anul I, poate beneficia de burse lunare de peste 1600 de lei, dacă este eligibil pentru a cumula toate oportunitățile și formele de sprijin oferite de universitate. Toate bursele se acordă inclusiv în vacanțe.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) promovează, de asemenea, transdisciplinaritatea și dezvoltarea studenților săi în cât mai multe domenii, fiind conștientă că societatea prezentului și viitorului are nevoie de cetățeni cu cunoștințe, abilități și competențe cât mai variate. Astfel, toți studenții UVT de la ciclul de studii universitare de licență trebuie să parcurgă disciplina Educație fizică și sport timp de cel puțin 4 semestre, minimum o limbă străină în această perioadă, dar și trei discipline din alte domenii decât cel al programului de studii la care sunt înmatriculați, dintr-o ofertă de peste 180 de discipline inedite.

Debut de an universitar pe ringul de dans

Bobocii au parte de „Săptămâna de inițiere” în perioada 28-29.09.2019, având ocazia de a participa la diverse activități de consiliere și sprijin în vederea acomodării cu mediul universitar și de cunoaștere a universității și a municipiului Timișoara. În prima zi a anului universitar, la fel ca în ultimii ani, studenții UVT se vor bucura de Festivalul Univibes, în incinta universității. Acolo vor sărbători, împreună cu colegii lor, începutul unei noi aventuri academice. De asemenea, UVT oferă studenților săi consiliere și orientare în carieră prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), iar Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) le oferă studenților oportunități de dezvoltare în domeniul antreprenoriatului, prin diverse cursuri, work-shopuri, conferințe sau competiții. Tinerii care fac voluntariat pot beneficia semestrial și de două credite de studii transferabile dacă desfășoară o activitate de cel puțin 60 de ore. De asemenea, studenții Universității de Vest din Timișoara pot beneficia de mobilități internaționale de studii și de practică, finanțate prin intermediul programului Erasmus+, atât în Europa, cât și în afara ei.

În plus, UVT organizează lunar conferințe și activități variate, cu cele mai importante personalități naționale și internaționale, unde studenții sunt invitați și încurajați să participe (Conferințele UVT, Conferințele miniștrilor la UVT, Conferințele Ambasadorilor la UVT, UVT Liberty Marathon etc).

ATENTIE!!! AZI, cea mai CALDUROASA ZI! Vor fi TEMPERATURI RECORD!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI