Evenimentul Zilei > Actualitate > Ungurii nu se înghesuie la vaccinare
Ungurii nu se înghesuie la vaccinare

Ungurii nu se înghesuie la vaccinare

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, și premierul ungar, Viktor Orban, deși în tabere politice opuse, au un punct comun: convingerea cât mai multor cetățeni să se vaccineze.

Ungurii nu se înghesuie la vaccinare, în ciuda eforturilor politicienilor de a-i convinge de siguranța produsului.

Karacsony a făcut apel la locuitorii capitalei „să aibă încredere în vaccin, în medici și cercetători, și să se ofere voluntar pentru injectare în interesul protejării vostru și al celorlalți”, informează MTI.

Vaccinul, arc peste partide

Într-un video postat sâmbătă pe Facebook, primarul a afirmat că încrederea în vaccin nu are legătură cu afilierea politică.

„Credeți-mă, ca primar de opoziție, am o mie de motive să nu am încredere în guvern. Însă încrederea în vaccin nu este o opinie despre guvern sau despre opoziție.”

Gergely Karacsony a adăugat:

„Avem la îndemână arma care poate opri pandemia, și nu ne permitem să nu o folosim.”

El a explicat că a oferit guvernului colaborarea sa pentru a vaccina cât mai mulți oameni.

Gergely Karacsony este membru al partidului Dialogul pentru Ungaria, o formațiune de stânga, cu o viziune apropiată de cea a Verzilor europeni.

Premierul naționalist Vicktor Orban a postat și el de mai multe ori că singura armă posibilă împotriva virusului este vaccinul. El i-a încurajat pe simpatizanții săi să se injecteze cât mai rapid.

Pe de altă parte, numărul celor care s-au înregistrat pentru a se vaccina abia a trecut miercuri de un milion.

Amintim că populația țării vecine este de aproximativ zece milioane de locuitori. Lucru și mai îngrijorător pentru autoritățile ungare este că rata de înregistrare este și ea foarte mică.

Vine vacccinul

Cetățenii ungari care nu se înregistrează nu vor fi vaccinați, explică site-ul 444.hu.

Marți, 12 ianuarie, Ungaria urmează să primească un nou transport de vaccinuri de la Pfizer – BioNTech. Acestea vor fi suficiente pentru a vaccina 39.000 de persoane.

De asemenea, urmează să vină și un transport, ceva mai mic, de la Moderna.

Până în prezent, 42.549 de lucrători din sistemul sanitar ungar au fost vaccinați.

Potrivit Daily Hungary, autoritățile de la Budapesta au depus cerere pentru peste 19 milioane de doze de vaccin. Cum pentru vaccinare e nevoie de două doze, ele ar ajunge pentru toată populația.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: