Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Răzvan Ungureanu, în groapa cu lei la Antena 3 | VIDEO
Mihai Răzvan Ungureanu, în groapa cu lei la Antena 3 | VIDEO

Mihai Răzvan Ungureanu, în groapa cu lei la Antena 3 | VIDEO

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns la întrebările lui Mihai Gâdea, la emisiunea „Sinteza Zilei” a postului tv Antena 3. Iată principalele teme şi declaraţii.

DESZĂPEZIRE. "Un singur român dacă se simte rău este o tragedie pentru mine", a spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu în deschiderea emisiunii, după tir prelungit de întrebări despre declaraţia de acum o lună referitoare la "lenea" celor care nu au ajutat la deszăpezire.

CRIZA MORFINEI.
"Nu cred în decapitarea unui administrator, înlocuirea unui singur om nu poate schimba un sistem. Am cerut un nomenclator cu toate medicamentele compensate şi este surprinzător că nimeni nu l-a cerut până acum", a răspuns Ungureanu la întrebarea de ce nu l-a demis pe Lucian Duţă de la CNAS.
UMF TÂRGU MUREŞ. "Astăzi a fost prezentat un proiect care a fost adoptat de membrii guvernului, el a fost pus pe site-ul guvernului şi va fi în dezbatere publică timp de 10 zile. Vom ţine cont de rezultatele acestei dezbateri", spune MRU, sugerând că încă nu a luat decizia definitivă asupra reorganizării instituţiei.
REDUCEREA CAS. "Absolut orice măsură de ordin fiscal trebuie să ţină cont de nişte date statistice care trebuie să vină la începutul lunii aprilie. Tentaţia este să pui cele două opţiuni (salariile bugetarilor şi reducerea CAS – n.red.) în contradicţie când de fapt ele sunt într-o succesiune logică. Mărirea salariilor bugetarilor este în programul de guvernare (…) În aceeaşi măsură am simţit nevoia să dau un semnal de încurajare pentru mediul privat, dar fără să dau un termen de timp"
STIMULAREA CREŞTERII ECONOMICE. "Avem nevoie să repornim economia românească, iar consumul este cel mai bun motor. Nu înseamnă că este singurul şi nu trebuie să cădem în capcana de-a ne baza exclusiv pe consum (…) Economia nu o poţi pune în funcţiune cu o singură măsură. Îmi doresc să aduc în primul rând un minim de optimism pentru cei care au suferit cel mai mult în criză şi în al doilea rând un minim de energie pentru o economie care tuşeşte stând (…) Săptămâna viitoare, alături de mine apare un consiliu consultativ de afaceri, format din oameni de afaceri din toate sectoarele de activitate. Ei vor putea face sugestii pentru relansarea economică"
ALEGERILE PREZIDENŢIALE. "Întâi am de dovedit performanţe în ceea ce fac acum. Dacă aş spune acum că acolo mă văd în viitor, aş fi lipsit de bun-simţ şi de realism (…) Pot să iau în calcul şi această variantă, dar esenţial este felul în care acest guvern, condus de mine, va performa. Iar performanţa are câteva criterii precise: fondurile europene, economia în mişcare, îmbunătăţirea traiului oamenilor"
GREVA PARLAMENTARĂ. "Vă fac o confidenţă. Sper să nu se supere Victor Ponta. Eu şi domnia sa ne-am auzit la telefon în această după-amiază pentru a discuta despre pachetul de legi în domeniul energetic. Simţim nevoia de dialog pe problemele esenţiale", a spus MRU, după care a lăudat discursul şefului PSD de la învestirea Guvernului "Bun-simţ, corectitudine politică, critică – însă spusă în termenii celei mai urbane şi mai adecvate expresii. Parlament european, de culoare europeană se numeşte acest lucru, fără invective, fară explozii de personalitate", a spus Ungureanu. Apoi, el a precizat, răspunzând la o întrebare, că va vorbi şi cu Crin Antonescu.
PROTESTELE DE STRADĂ. "Aştept oricând să stau de vorbă cu trei reprezentanţi ai celor care protestează. Există nu doar disponibilitate ci evident şi dorinţa"
BANII PRIMIŢI DE SOŢIA LUI MRU DE LA OMV. "Am fost verificat de Agenţia Naţională de Integritate, din oficiu, şi nu este nici o problemă. Dacă era, nu mai eram aici în calitatea asta. Puneţi-vă în situaţia următoare. În momentul în care consortul are o carieră şi şi-o urmează, unde este problema. Subiectul este pentru mine complet închis"
CARIERA ÎNTR-UN SERVICIU SECRET. "Eu n-am fost angajat la SIE, nu primeam un salariu ci o indemnizaţie. Şefii serviciilor secrete au rolul de-a garanta respectarea legii. Ce ar trebui să facă oamenii care au avut astfel de funcţii, să se retragă la mănăstire?"
RELAŢIA CU ELENA UDREA. "Una dintre marile greşeli în logica formală este generalizarea. Aveam în anul I un profesor care ne punea să ne identificăm propriile erori (…) E ca şi cum eu v-aş întreba dacă noi doi avem o problemă inseamană că patronul duneavoastră are ceva cu tot guvernul. Eu nu merg pe aceste greşeli", a spus premierul, precizând că nu crede că e cazul să răspundă la remarcele recente ale Elenei Udrea.
CITIȚI ȘI:

  • Lecție de română la Antena 3: Cum l-a pus la punct Ungureanu pe moderatorul Gâdea! 
  • Băsescu îl vede pe Ungureanu premier şi după 2012
  • Premierul Ungureanu: Am venit să construiesc, nu să peticesc. Evident, iau în calcul să rămân premier și după alegeri
  • SONDAJ. Românii, încredere de două ori mai mare în guvernul Ungureanu
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News