Evenimentul Zilei > Social > Ungaria impune vaccinarea obligatorie pentru medici. Măsura a fost anunțată oficial
Ungaria impune vaccinarea obligatorie pentru medici. Măsura a fost anunțată oficial

Ungaria impune vaccinarea obligatorie pentru medici. Măsura a fost anunțată oficial

Cadrele medicale din Ungaria vor fi obligate să de vaccineze împotriva noului coronavirus pentru a face față celui de-al patrulea val al pandemiei.

Cadrele medicale din Ungaria vor fi imunizate obligatoriu împotriva COVID-19. Măsura este menită să reducă răspândirea celui de-al patrulea val de coronavirus, așteptat în țara vecină. Guvernul Ungariei a hotărât să adopte un act normativ prin care să oblige toate cadrele medicale să se imunizeze prin vaccinare împotriva COVID-19. Măsura face parte din planul de combatere a pandemiei de coronavirus și a fost anunțată oficial.

Premierul ungar, Viktor Orban a declarat pentru postul public de radio că este nevoie ca toate cadrele medicale să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceasta ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei.

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical… am extins această regulă pentru coronavirus”, a explicat premierul Viktor Orban la postul Kossuth Radio.

Premierul ungar a afirmat că cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început deja în Europa de Vest. Viktor Orban a adăugat că Ungaria, ca și celelalte state, „va fi şi ea afectată”, după cum notează MTI. În acest context, premierul a insistat că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză

Totodată Viktor Orban și-a anunțat concetățenii că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Iar acest lucru se va întâmpla începând cu data de 1 august.

Liderul Guvernului de la Budapesta a mai spus că se lucrează la un program pentru încurajarea persoanelor vârstnice să se vaccineze. Aceasta pentru a reduce cât se poate de mult riscul ca acestea că contacteze noile tulpini ale virusului.

De asemenea, Viktor Orban a adăugat că urmează să fie lansat și un program de vaccinare în şcoli, pentru copiii cu vârsta peste 12 ani. Acest program va intra în vigoare cu puțin timp înainte de începerea anului şcolar.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: