Evenimentul Zilei > Politica > Unde o trimite Orban pe Dăncilă. Reacție neașteptată a liderului PNL
Unde o trimite Orban pe Dăncilă. Reacție neașteptată a liderului PNL

Unde o trimite Orban pe Dăncilă. Reacție neașteptată a liderului PNL

Ludovic Orban a reacționat dur la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată în cadrul Congresul extraordinar al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

La scurt timp după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată, sâmbătă, în cadrul Congresul extraordinar al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, președintele PNL, Ludovic Orban a adus o serie de critici la adresa premierulu și a partidului de guvernământ.

„După toate dezastrele produse în majoritatea domeniilor de o guvernare haotică şi nocivă pentru români, premierul acestei guvernări, Viorica Dăncilă, are acum tupeul şi nesimţirea să se prezinte în faţa românilor şi să le spună cât de bine a guvernat PSD în aceşti ani şi să le ceară votul pentru cea mai importantă funcţie în stat. Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în oraşul Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil, şi apoi să mai încerce la o altă funcţie în stat. Aşa, candidatura ei ar fi mai puţin periculoasă pentru interesele României”, a afirmat Ludovic Orban, citat de RTV.

Liderul PNL a adăugat că PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă, „nu a făcut nimic” din ceea ce a promis în programul de guvernare şi ar fi avut o singură preocupare: „cum să-i scape pe Liviu Dragnea şi pe ceilalţi ca el din PSD şi ALDE de închisoare”.

„Pentru asta, PSD a distrus ordinea şi siguranţa publică, eliberând din puşcării mii de infractori criminali şi violenţi care ameninţă zi de zi viaţa românilor şi mai au curajul acum să vorbească de războiul împotriva criminalităţii. În acelaşi timp, Dăncilă a fost premierul unei majorităţi parlamentare care a atacat sistematic statul de drept şi independenţa Justiţiei, a distrus credibilitatea României în plan extern şi a pus în pericol statutul european şi nord-atlantic al României. Şi tocmai ea, Viorica Vasilica Dăncilă s-a trezit astăzi să vorbească despre o Românie respectată în UE şi în lume”, a adăugat Ludovic Orban.

„Mai mult, la fel ca Adrian Năstase sau Victor Ponta, care au candidat la alegerile prezidenţiale din postura de premier din partea PSD, Viorica Dăncilă recurge la aceleaşi strategii ticăloase de folosire a aparatului guvernamental şi a instituţiilor statului în interes de campanie. Îi solicit public Vioricăi Dăncilă să renunţe la aceste practici de odioase de capturare a statului pentru că va avea acelaşi rezultat ca şi predecesorii săi”, a menţionat preşedintele PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: