Evenimentul Zilei > Social > Unde duce sărăcia: Şi-au îngropat copilul născut mort, prematur, înfăşurat într-o salopetă
Unde duce sărăcia: Şi-au îngropat copilul născut mort, prematur, înfăşurat într-o salopetă

Unde duce sărăcia: Şi-au îngropat copilul născut mort, prematur, înfăşurat într-o salopetă

Ionela Calistru (27 de ani) din satul Dumbrava, judeţul Iaşi, a născut la şapte luni de sarcină, prematur, un copil mort. Aceasta i-a cerut concubinului, care este tatăl copilului, să-l îngroape în cimitir, pe ascuns.

O familie şi-a îngropat copilul, seara, în cimitir, ferit de ochii lumii. “Am venit la cimitir şi l-am pus acolo, la picioare la fiul meu, unde are el mormântul. Nu am anunţat pe nimeni că eu nu am ştiut cum stau lucrurile", a spus Petronel Donea, tatăl pruncului.
Mama spune că pruncul s-a născut mort. Bărbatul şi-a ascultat concubina. A luat o lopată şi, împreună cu o rudă, a mers in cimitirul din localitate şi a săpat groapa băiatului nou-născut. Pruncul a fost pus la capătul mormântului altui copil pe care familia l-a pierdut anul trecut, într-un accident de maşină.
Joi dimineaţa, femeia s-a prezentat la dispensar din cauza unor dureri mari pe care le avea de la sarcină, aflată în luna a şaptea. După ce a fost consultată, femeia s-a întors acasă, însă durerile nu i-au disparut. Mai tarziu, Ionela a născut prematur, copilul fiind mort.
Oamenii legii au aflat de cele petrecute abia ieri, după ora 14.00. “Am pierdut sarcina. Am fost ieri la doamna doctor. Am dus copilul la cimitir că era mort. Am anunţat azi doctoriţa", a spus mama bebeluşului.
Prin urmare, poliţiştii şi criminaliştii s-au deplasat în comună pentru a cerceta cazul. Astfel, la o zi după ce i-a săpat groapa copilului, Petronel Donea a dezgropat corpul neînsufleţit. Cadavrul micuţului era pus într-o salopetă. Femeia mai are acasă patru copii, iar un altul a murit anul trecut, în septembrie, fiind călcat de o maşina. Micutul scapase din mainile mamei, a fugit pe strada si a fost lovit de o masina. Potrivit datelor de la primărie, familia este cunoscută ca având dificultăţi în creşterea copiilor din cauza lipsei banilor.
Asistenţii sociali i-au promis mamei sprijin financiar dacă este de acord să-şi pună sterilet, însă Ionela Calistru i-a refuzat fără nicio ezitare, considerând că face voia lui Dumnezeu.
Acum oamenii legii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a stabili dacă este vorba de o infracţiune sau nu.

sursa: bzi.ro