Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde duce băutura. A mâncat cuie și șuruburi ca să renunțe la alcool
Unde duce băutura. A mâncat cuie și șuruburi ca să renunțe la alcool

Unde duce băutura. A mâncat cuie și șuruburi ca să renunțe la alcool

Consumul constant de șuruburi, cuie și alte obiecte metalice l-au ajutat pe un lituanian să se lase de butură.

Cel puțin aceasta a fost explicația pe care le-a dat-o medicilor care i-au găsit în stomac o cantitate de aproximativ un kilogram de astfel de obiecte. Lituanianul s-a prezentat la medic după ce a început să aibă dureri insuportabile de stomac. Pacientul a fost internat la spitalul din portul Klaipeda, la Marea Baltică, după ce s-a plâns de grave dureri abdominale, după cum relatează straitstimes.com.

În urma investigațiilor pe care le-au făcut, în vederea depistării cauzelor durerii, radiologii din spital au descoperit, relative ușor cauza afecțiunii. Însă, în prima fază nu le-a venit să creadă ce au găsit în stomacul pacientului. Acesta înghițise mai multe obiecte metalice, cuie, șuruburi etc. unele având o lungime de 10 cm. Toate acestea i-au rănit pereții stomacului și i-au provocat dureri atroce, punându-i viața în pericol.

Drept urmare, pacientul a fost pus pe masa de operație, medicii din Lituania hotărând să intervină chirurgical pentru a-i goli stomacul de cuie și șuruburi.

„În cursul operaţiei care a durat trei ore (…), toate corpurile străine, chiar şi cele mai mici, au fost scoase din stomacul pacientului”, a spus chirurgul Sarunas Dailidenas.

Presa a primit fotografia cu conținutul stomacului

Și pentru că un asemenea caz nu putea fi ținut secret, medicii de la spitalul lituanian au făcut cunoscut presei ce au găsit în stomacul bărbatului. Este vorba de mai bine de un kilogram de diferite obiecte metalice mici, printre care cuie şi şuruburi, notează AFP. Spitalul a difuzat presei locale o poză cu cuiele şi şuruburile scoase din stomacul bărbatului.

„Nu am văzut niciodată aşa ceva”, a afirmat pentru presa locală Algirdas Slepavicius, chirurg-şef la spitalul din Klaipeda, Lituania.

Medicul a explicat că bărbatul a început să înghită obiecte metalice în ultimele săptămâni după ce a încetat să bea. După intervenția chirurgicală, pacientul era într-o stare stabile și urma să se refacă, a adăugat el.

Un deținut albanez a înghițit un telefon

Un caz oarecum similar a fost operat de medici la un spital din Pristina, Kosovo. De această dată a fost vorba despre un deținut care a înghițit un telefon Nokia 3310. El a crezut că astfel, aparatul nu va fi descoperit de gardienii care făceau control.

La câteva zile, el a început să se plângă de dureri atroce de stomac și a fost dus, pentru o consultație de specialitate la Secţia de Gastroenterologie a Centrului Universitar Clinic din capitala kosovară. Telefonul a apărut pe radiografia făcută de medic, iar pacientul a mărturisit că-l ținea în stomac de patru zile.

„Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon mic, pe care am reuşit să-l scoatem”, a declarat telefonic pentru AFP gastroenterologul Skender Telaku.

Bateria le-a dat emoții medicilor

O echipă de chirurgi a efectuat intervenția chirurgicală, iar aparatul a fost extras din stomacul deținutului. Cele mai mari probleme, au spus medicii, le-a pus bateria aparatului.

„Cu mijloace endoscopice, fără să deschidem stomacul, am scos telefonul rupt în trei”, a precizat medicul Skender Telaku.

Intervenţia a durat peste două ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii. Echipa medicală a fost deosebit de atentă la bateria telefonului, astfel ca să nu existe eventuale scurgeri de acid coroziv.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: