Evenimentul Zilei > Actualitate > Telefonul din stomac. Un deținut a înghițit un Nokia 3310 ca să scape de control
Telefonul din stomac. Un deținut a înghițit un Nokia 3310 ca să scape de control

Telefonul din stomac. Un deținut a înghițit un Nokia 3310 ca să scape de control

Un deținut închis la Priștina, Kosovo, a găsit o modalitate deloc inspirată pentru a scăpa de telefonul mobil pe care îl folosea pentru a-și apela cunoscuții din afara pușcăriei.

Individul a înghițit telefonul, un Nokia 3310, sperând că, după ce va trece de controlul gardienilor, îl va putea elimina pe cealaltă cale. Socoteala din celulă nu s-a potrivit însă și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a scăpa.

La câteva zile după ce a înghițit micuțul telefon, deținutul a început să se plângă de dureri atroce de stomac. Drept urmare, a fost dus, pentru o consultație de specialitate la Secţia de Gastroenterologie a Centrului Universitar Clinic din capitala kosovară. Aici, în urma investigațiilor radiologice, medicii au descoperit cauza durerilor de care se plângea bărbatul. Telefonul a apărut pe radiografia făcută de medici. Pacientul, deținut, le-a mărturisit medicilor că avea telefonul în stomac de patru zile.

„Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon mic, pe care am reuşit să-l scoatem”, a declarat telefonic pentru AFP gastroenterologul Skender Telaku.

Medicul a scos telefonul spart în trei bucăți

Acesta a condus, de altfel, echipa de chirurgi care a efectuat o intervenție chirurgicală în urma căreia a fost extras aparatul din stomacul deținutului.

„Cu mijloace endoscopice, fără să deschidem stomacul, am scos telefonul rupt în trei”, a precizat medicul Skender Telaku.

Intervenţia, care a avut loc săptămâna trecută, a durat peste două ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat dr. Telaku. Potirvit spuselor sale, echipa medicală a fost deosebit de atentă la bateria telefonului, astfel să nu existe eventuale scurgeri de acid coroziv.

„Era ca şi cum ai merge pe un câmp minat, dar totul a decurs bine”, a spus el.

Poliția l-a preluat pe deținut și telefonul său

Ulterior, după operație, poliţia l-a preluat apoi pe pacient, dar şi telefonul Nokia 3310. Acesta este un model comercializat iniţial de marca finlandeză în anii 2000, a precizat gastroenterologul.

Nu se ştie exact cum a ajuns acest telefon în stomacul deţinutului, însă echipa medicală crede că era destinat unor comunicaţii ilegale din închisoare cu exteriorul.

Poliţia nu a confirmat şi nici nu a comentat incidentul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: