Un rival pentru „PayPal“

Un rival pentru „PayPal“

La 15 ani, Jared Isaacmen punea bazele afacerii sale chiar în pivniţa casei părinţilor - a înfiinţat o firmă procesatoare de plăţi cu cardul United Bank Card.

Ideea, spune el, nu a fost una originală. Deşi foarte tânăr pe atunci, Jared lucra în departamentul IT al unei firme procesatoare de plăţi, asemeni PayPal. Acolo a sesizat că industria aceasta folosea o infrastructură prea veche, care făcea plăţile pe internet dificile şi încete.

Imediat s-a apucat de treabă, lucrând chiar şi 100 de ore pe săptămână, la proiectul noii afaceri. Capitalul necesar pornirii afacerii a fost o moştenire primită de Jared - 10.000 de dolari în acţiuni bursiere, de la bunicul său. Acum, după 8 ani, compania sa are o cifră de afaceri de 56 de milioane de dolari, este activă pe întreg teritoriul Statelor Unite şi are peste 60 de mii de locaţii comerciale, care folosesc serviciile sale pentru plăţile cu cardul.

Este vorba de restaurante, hipermarketuri, magazine on-line sau de companii de telefonie mobilă. „Oamenii nu ştiu că munca grea atunci când plătesc ceva cu cardul nu este făcută de băncile la care au cardul, ci de companiile care procesează tranzacţiile“, spunea Jared pentru revista „BusinessWeek“.

Ne puteți urmări și pe Google News