Printre cele mai ciudate astfel de cazuri se numără bărbatul care a anunțat că dorește să renunțe la testiculele sale pentru 35.000 de dolari. Planul său era să își cumpere o mașină Nissan cu acești bani.

Rinichii sunt printre cele mai traficate organe din lume. Un student chinez a hotărât să renunțe la unul dintre rinichi pentru suma de 3.300 de dolari, bani care ar fi trebui să îi aducă un IPhone şi un IPad. Autoritățile chineze au arestat cinci persoane în acest caz, inclusiv un chirurg care a aranjat transplantul.

O dorință similară a avut și un cuplu de chinezi, dispuși să renunțe la copilul lor pentru un telefon performant. Ei și-au negociat fiul încă dinainte de a se naște pentru aproximativ opt mii de dolari. Cei doi au spus în instanță că au acționat în interesul micuțului deoarece nu aveau mijloacele necesare pentru a-l crește.

Se spune că dragostea ne împinge să facem lucruri nebunești. Aceasta ar fi singura explicație pentru decizia unui tânăr de 27 de ani, care și-a vândut unul dintre rinichi pentru a-i cumpăra iubitei sale o geantă de firmă cu ocazia primei lor aniversări. Sacrificiul său nu a fost însă apreciat şi s-au despărțit la scurt timp.

O decizie mai înțeleaptă a fost a unei fetițe de 12 ani din Brazilia, care și-a vândut părul de 1,6 metri pentru a-i ajuta pe părinți să-și cumpere o casă.

Te-ar putea interesa și: