Un pictor celebru a încetat din viață. Ultimii ani au fost marcați de imense scandaluri

Un pictor celebru a încetat din viață. Ultimii ani au fost marcați de imense scandaluri sursa foto. EVZ

Cunoscut pictor și fotograf Chuck Close a decedat la vârsta de 81 de ani. Reprezentant al hiperrealismului, el a devenit celebru datorită portretelor sale uriaşe, dar și a unor scandaluri de hărțuire.

Ultima parte a vieţii artistului a fost marcată de nenumeroase scandaluri de hărțuire. Mai multe femei l-au acuzat public că le-a cerut să se dezbrace şi le-a adresat comentarii explicite când i-au vizitat atelierul. Acesta a negat acuzațiile.

Decesul a fost confirmat de către avocatul său, John Silberman, pentru New York Times.

Chuck Close s-a născut în 1940 la Monroe, în statul Washington, SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chuck Close a devenit cunoscut pentru portretele şi autoportretele sale gigantice, unele realizate în stil mozaic, iar altele atât de detaliate încât semănau, la prima vedere, cu fotografii.

Unul dintre subiecții pictorului a fost și președintele Clinton

Printre subiecţii pictorului s-au numărat preşedintele american Bill Clinton, compozitorul Philip Glass, legendarul muzician rock Lou Reed şi artista Cindy Sherman.

Pictorul şi fotograful american a rămas paralizat în urma unei crize suferite în 1988, artistul nu s-a mai putut deplasa decât în scaun cu rotile, însă a continuat să picteze.

Expus în marile muzee, precum MoMA sau Guggenheim din New York, lucrările sale au împodobit de asemenea şi staţii din metroul newyorkez.

În ultima parte a vieţii, însă, a fost afectat de acuzaţii de hărţuire sexuală. La sfârşitul anului 2017, mai multe femei au declarat presei că artistul le-a cerut să se dezbrace şi le-a adresat comentarii explicite când i-au vizitat atelierul, scrie reaalitatea.net.

Chuck Close a respins aceste acuzaţii, însă Galeria Naţională de Artă din Washington a renunţat la începutul anului 2018 la proiectul unei expoziţii care urma să îi fie consacrată.