Evenimentul Zilei > Actualitate > Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”. VIDEO
Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”. VIDEO

Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”. VIDEO

Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”. Un incident cu totul aparte a avut loc sâmbătă seara în Bucureşti. Un ofiţer în rezervă a fost prins fără masca de protecţie.
Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”.  Ofiţerul în rezervă a fost pus la pământ de către jandarmi. Motivul? Nu purta mască de protecţie.
În fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ şi dus la dubă de către câțiva jandarmi, după cum se poate vedea în video de mai jos.
Ofiţerul a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat pentru că nu a purtat masca de protecţie. Când a fost oprit, acesta lea-r fi întors spatele poliţiştilor. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în Bucureşti.

Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor”

Ofiţerul în rezervă a participat la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii. La eveniment nu purtase mască de protecție. Jandarmii l-au oprit să-l legitimeze.

Dialogul dintre jandarmi şi ofiţerul în rezervă:

– Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?

– Vă rugăm să rămâneți pe loc! 

– Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!

Ofiţerul din cadrul armatei, a fost băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție.  Acesta a declarat că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor.

Ce spune Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

Potrivit comunicatului, Jandarmeria a dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor

„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.
Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicat.