Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună pentru elevi. În ce condiții ar putea să nu mai poarte mască de protecție
Veste bună pentru elevi. În ce condiții ar putea să nu mai poarte mască de protecție

Veste bună pentru elevi. În ce condiții ar putea să nu mai poarte mască de protecție

Elevii ar putea să scape de măștile de protecție, într-un anumit context, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Măștile de protecție ar putea să nu fie purtate de elevii români în timpul orelor de sport. S-ar adopta astfel un model practicat în Luxemburg. Pe această temă a vorbit, astăzi,Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Oficialul a cerut o evaluare a practicilor existente în alte țări ale „Bătrânului Continent”.

Oficialii români au tras cu ochiul la practicile adoptate de alte țări ale Europei

„În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare.

Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare.” A afirmat Sorin Cîmpeanu.

În Luxemburg, elevii dau jos măștile de protecție în timpul orelor de sport. La noi, se va analiza acest model

Modelul care i-a atras atenția ministrului Educației a fost cel adoptat de luxemburghezi. Dar, o decizie va fi luată după ce oficialii de la Ministerul Educației vor analiza situația împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles, cu date din surse deschise. Spre exemplu, precum în Luxemburg, portul măştii este obligatoriu, dar de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educaţie fizică, nu şi în timpul orelor de educaţie fizică. Vom avea şi punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitatea medicină sport”. A mai declarat ministrul Educației.


E știrea momentului despre începutul școlii! Anunțul făcut de ministrul Educației

Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu au fost probleme speciale în şcoli.”