Li Xingong ar fi făcut mărturisiri poliției în timpul unui interogatoriu și riscă o pedepsă ”severă”, precizează sursa citată.

Li avea funcția de secretar general adjunct al partidului, în orașul Yongcheng. Autoritățile nu au dat publicității alte detalii legate de vârsta victimelor sau de locul în care au avut loc infrațiunile.
Caz dezbătut online
Cazul a fost discutat aprins pe rețeaua chineză de tip Twitter, Weibo, după ce au apărut informații online despre acest caz, săptămâna trecută. ”Toți oficialii sunt așa, în ziua de azi. Este îngrozitor”, a scris un utilizator pe internet. ”Acești oficiali-câini sunt pretutindeni. Doar execuția lui va satisface ura publică”, a scris altul.

Deși guvernul a încurajat populația să folosească internetul pentru a demasca acte de corupție sau de abuz de putere, în general ține sub control ce poate și ce nu poate fi publicat despre probleme legate de oficialii comuniști.
Anticorupție și cenzură
De exemplu, după ce au permis câteva comentarii despre demiterea fostului lider de partid Bo Xilai și despre arestarea soției lui, într-un caz de crimă, cenzorii au trecut la blocarea acestui subiect online.
Partidul Comunist încearcă de multă vreme să eradicheze corupția, temându-se că, dacă este scăpată de sub control, problema ar putea afecta legitimitatea conducerii partidului unic și să-i amenințe existența.
Sursa: CNN