Evenimentul ZileiInternationalUn nou butoi de pulbere! Rusia taie gazul Ucrainei

Un nou butoi de pulbere! Rusia taie gazul Ucrainei

Un nou butoi de pulbere! Rusia taie gazul Ucrainei
Rusia a interzis propriilor sale companii să exporte produse petroliere, GPL şi cărbune spre Ucraina începând cu data de 1 iunie 2019, fără o autorizaţie guvernamentală specială. Compania naţională de căi ferate din Kazahstan (KTZ) a suspendat livrările de gaz petrol lichefiat (GPL) şi cărbune spre Ucraina după ce Rusia, ţară de tranzit, a interzis efectuarea acestor livrări de pe teritoriul său.

Compania naţională de căi ferate din Kazahstan (KTZ) a suspendat livrările de gaz petrol lichefiat (GPL) şi cărbune spre Ucraina după ce Rusia, ţară de tranzit, a interzis efectuarea acestor livrări de pe teritoriul său.

 Potrivit Reuters, compania naţională de căi ferate din Kazahstan a trimis o scrisoare clienţilor săi în care îi informează că această interdicţie se va aplica şi livrărilor provenite din Kazahstan. Interdicţia se va aplica şi producătorilor de petrol şi gaze precum este Tengizchevroil, o companie deţinută de Chevron, ExxonMobil, LUKoil şi KazMunayGas, care este cel mai mare furnizor kazah de GPL al Ucrainei, informează  Agerpres.

 

Anul trecut, Ucraina şi-a asigurat 18,8% din importurile de GPL din Kazahstan, un procent în creştere faţă de 4,8% în 2017, iar anul acesta firmele din Kazahstan au livrat în fiecare lună Ucrainei o cantitate cuprinsă între 20.000 şi 25.000 de tone de GPL. De asemenea, Kazahstanul a livrat anul trecut Ucrainei o cantitate de aproximativ 455.000 de tone de cărbune.

 


Accesează: