UN NOU ATAC AL URŞILOR. Cioban din Petroşani, salvat de unul dintre câinii de la stână

UN NOU ATAC AL URŞILOR. Cioban din Petroşani, salvat de unul dintre câinii de la stână

Un bărbat din Petroşani a fost rănit grav de un urs care l-a atacat azi noapte. Omul a scăpat doar pentru că unul dintre câinii săi a muşcat ursul.

În momentul în care a fost atacat de animal, Izvorel Călina, în vârstă de 42 de ani, se afla la o stână situată pe versantul nord-vestic al masivului Parâng, destul de aproape de Petroşani. Ursul i-a smuls buza inferioară şi i-a provocat răni pe mâini şi pe corp. Bărbatul este acum internat la Spitalul Judeţean din Deva, unde, în zilele următoare, va fi supus mai multor intervenţii chirurgicale reparatorii, iar medicii spun că acesta este speriat, dar a reuşit să comunice cu personalul unităţii. Din primele informaţii rezultă că Izvorel Călina se afla în stână când a auzit un zgomot afară şi, după ce a luat o secure, a ieşit să vadă ce se întâmplă. În acel moment, a povestit bărbatul, a fost atacat de urs. Tot el a spus că a reuşit să scape din ghearele mamiferului doar după ce unul dintre câinii pe care-i avea la stână l-a muşcat pe urs de picioarele din spate. Ursul nu este turbat Incidentul s-a petrecut în zona Saşa, pe aria unui fond de vânătoare care se întinde de la cabana Rusu, de lângă Petroşani, până la limita cu judeţul Gorj, fond de care se ocupă o asociaţie privată de vânătoare. Echipe de pădurari şi jandarmi monitorizează zona de la marginea Petroşaniului, situată între Sălătruc şi Saşa, arie în care a avut loc atacul. "În acest moment monitorizăm zona şi informăm populaţia. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat, am înţeles că ursul ar fi rănit, dar nu credem că este turbat. În această perioadă urşii coboară spre oraş pentru a se hrăni, coboară spre zonele în care există livezi", declară Marian Mustaţă, reprezentantul asociaţiei care se ocupă de fondul de vânătoare din zonă. Acesta adaugă că, deocamdată, nu a fost luată decizia împuşcării ursului, ci doar căutarea lui şi prevenirea oricăror alte incidente. CITIŢI ŞI:

  • ALERTĂ! Un bărbat a fost ucis de un urs, iar o femeie şi un alt bărbat au fost răniţi. Jandarmeria: "Localnicii sunt în pericol!"
  • O NOUĂ TRAGEDIE. Încă un om ucis de urs în judeţul Dâmboviţa. Autorităţile avansează ipoteza braconajului