Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic suedez a lipit ochii unui copil
Un medic suedez a lipit ochii unui copil

Un medic suedez a lipit ochii unui copil

Un medic din Suedia a ajuns să fie supus unei examinări stricte după ce a lipit ochii unui copil de aproape 2 ani.

Micuţul, de numai 22 de luni, a fost adus de părinţi la spital după ce a suferit o tăietură la nivelul frunţii. El avut însă nevoie de o intervenţie chirurgicală reparatorie după ce i-au fost lipiţi ochii, informează Daily Mail.
“Avea lipici pe pleoapă şi sub ochi”
Nu se ştie încă dacă medicul, care lucrează la o unitate de primiri urgenţe dintr-un oraş din vestul Suediei, va fi anchetat. Părinţii copilului au făcut o sesizare la Consiliul Naţional de Sănătate al Suediei, în urma incidentului care a avut loc în decembrie anul trecut. „Avea lipici peste toată pleaoapa şi sub ochi”, scriu părinţii.
Greşeală repetată
Medicul a folosit un lipici medical pentru a trata tăietura, dar se presupune că nu a luat în calcul faptul că substanţa se poate scurge pe faţa copilului. Acest lucru a dus în cele din urmă la intrarea de urgenţă a copilului în operaţie, ceea ce i-a înfuriat pe părinţi. „O tăietură minoră a dus la sedare, operaţie şi toate riscurile asociate cu acestea, dar şi la spitalizare în clinica oftalmologică”, mai spun părinţii. Această greşeală medicală s-a petrecut la numai câteva luni după ce un medic de la un spital din nordul Suediei i-a lipit ochiul unui copil care avea o tăietură deasupra sprâncenei.