Evenimentul Zilei > Actualitate > Un europarlamentar român avertizează. Se urmărește monitorizarea și controlarea populației de către stat
Un europarlamentar român avertizează. Se urmărește monitorizarea și controlarea populației de către stat

Un europarlamentar român avertizează. Se urmărește monitorizarea și controlarea populației de către stat

Europarlamentarul Cristian Terheș a explicat de ce nu a fost de acord și nu a votat pentru adoptarea certificatului verde digital.

Cristian Terheș, europarlamentar, se opune pasaportului/certificatului verde digital. Așa că politicianul român a votat împotriva acestei inițiative. După cum a anunțat, joi seara, pe contul de Facebook. Terheș a explicat ce motive susțin deciziile sale.

„Am votat împotriva intrării în procedura de urgență a regulamentului privind instituirea la nivelul UE a „pașaportului/certificatului verde digital.”

Prin acest „pașaport digital” cetățenii din sau din afară UE vor fi fișați dacă au avut sau nu vaccin anti-Covid, dacă au fost bolnavi cu Covid, etc. Genul acesta de acțiune, inspirată după modelul din China de monitorizare și fișare a populației, crează premiza unei supravegheri în masă a populației fără precedent la scară planetară.

Dacă în cazul Chinei vorbim despre o țară, în cazul UE vorbim de mai multe țări. Odată instituit acest sistem de supraveghere a populației va fi foarte ușor pentru niște birocrați să instituie noi măsuri restrictive sau să condiționeze exercitarea unor drepturi pentru că oamenii să facă ceva la schimb.” A scris europarlamentarul.

„Acest drept nu poate fi condiționat”

„Pe scurt, dacă un asemenea „pașaport digital” va întra în uz, se va ajunge și în UE, că în China, că oamenii să fie „domesticiți” după cum consideră statul.

Dreptul la liberă circulație în interiorul UE este un drept câștigat de români prin integrarea României în UE. Acest drept nu poate fi condiționat de asemenea mijloace de inspirație totalitară, cum e acest „certificat verde digital”.

Orice condiționare a libertății de circulație o transformă dintr-un drept al persoanei într-un privilegiu acordat/permis de stat în anumite condiții. Pe o asemenea logică se fonda și dreptul sovietic, inspirat din filozofia marxistă, care spunea că cetățenii nu au drepturi fundamentale inalienabile, pe care statul le respectă și/sau garantează, ci orice drept e de fapt un privilegiu pe care statul îl acordă omului, motiv pentru care îi poate și revoca aceste „privilegii” dacă persoană nu se comportă cum vrea statul.” A mai scris Cristian Terheș.

„Doar 3 europarlamentari români am votat împotriva acestei măsuri totalitare”

„După cum vedeți, se vrea „domesticirea”, monitorizarea și controlarea populației de către stat, control de pe urmă căruia unii fac foarte mulți bani.

Doar 3 europarlamentari români am votat împotriva acestei măsuri totalitare de monitorizare în masă a populației. Puteți consulta rezultatul votului în atașamente.

PNȚCD se opune acestei măsuri totalitare și din poziția de europarlamentar voi face toate demersurile pentru că această să nu intre în vigoare.” A conchis europarlamentarul.