Evenimentul Zilei > Actualitate > În atenţia celor care administrează grupuri. Facebook anunţă restricții la nivel global
În atenţia celor care administrează grupuri. Facebook anunţă restricții la nivel global

În atenţia celor care administrează grupuri. Facebook anunţă restricții la nivel global

În atenţia celor care administrează grupuri. Facebook anunţă restricții la nivel global şi explică de ce trebuie să ia aceste măsuri drastice.

În atenţia celor care administrează grupuri! Facebook introduce noi măsuri de cenzură și sancționare pentru grupuri și membrii acestora.

Facebook a anunțat noi reguli la nivel global privind grupurile, inclusiv testarea membrilor care încalcă în mod regulat politicile sale. Aceste reguli fac parte din eforturile de a combate „dezinformarea” și „conținutul dăunător”.

Funcția „grup” a Facebook permite oamenilor cu interese comune să se reunească și să discute anumite subiecte. Cu toate acestea, Facebook consideră că grupurile au devenit unul dintre cele mai bune instrumente pentru „dezinformare”. Şi, prin urmare, dorește să se implice în monitorizarea subiectelor discutate pe grupuri.

În atenţia celor care administrează grupuri! Facebook anunţă restricții la nivel global

Deoarece membrii grupului au interese comune, nimeni nu va semnaliza conținutul „dezinformazor”. Mai precis, nimeni nu va reclama moderatorilor de la Facebook ce se distribuie pe grup.

În ultima perioadă, Facebook a implementat diferite măsuri pentru a preveni răspândirea a ceea ce a considerat a fi dezinformare prin intermediul grupurilor. Iar acum a anunțat noi reguli care vor afecta grupurile și membrii care îi încalcă acele reguli.

Grupurile care și-au încălcat în mod repetat regulile vor fi însoțite de un avertisment. Vor fi informaţi că grupul a încălcat în mod repetat standardele comunității. Aşa speră că va descuraja utilizatorii să se alăture acestor grupuri care distribuie materiale care nu convin politicilor Facebook.

Distribuirea conținutului pe grupuri va fi redusă

Facebook va limita, de asemenea, acoperirea anumitor grupuri. Distribuirea conținutului pe grupuri va fi redusă pentru membrii existenți, ceea ce înseamnă că conținutul va apărea mai rar și mult mai redus în News Feed. De asemenea, platforma va limita notificările de invitație de la aceste grupuri.

Inițial, membrilor care au încălcat în mod repetat politicile li s-a interzis să comenteze sau să creeze postări în orice grup pentru o anumită perioadă de timp.

În ce condiţii vor fi şterse grupurile

Facebook a specificat perioada de interdicție, care va fi de o săptămână sau 30 de zile, în funcție de gravitatea și numărul de încălcări. De asemenea, nu li se va permite să creeze grupuri noi sau să invite alți utilizatori într-un grup.

Administratorii și moderatorii grupurilor vor trebui să aprobe toate postările. Şi dacă aprobă postări cu conținut care contravine politicilor, întregul grup va fi șters.

„Credem că grupurile și membrii care încalcă regulile noastre ar trebui să aibă privilegii reduse, restricțiile devenind mai severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până când le eliminăm complet. Și atunci când este necesar, în caz de vătămare gravă, vom elimina direct grupurile și persoanele fără acești pași între aceștia”, se arată în comunicatul Facebook.