Evenimentul Zilei > International > Bill Gates solicită accesul echitabil la vaccinuri, la nivel global. Ce spune despre turism
Bill Gates solicită accesul echitabil la vaccinuri, la nivel global. Ce spune despre turism

Bill Gates solicită accesul echitabil la vaccinuri, la nivel global. Ce spune despre turism

Părintele Microsoft, Bill Gates consideră că este important atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere economic, asigurarea unei distribuții corecte a vaccinurilor Covid în întreaga lume.

Bill Gates solicită accesul echitabil la vaccinuri, la nivel global. Antreprenorul miliardar și-a făcut remarcile în timpul unei apariții la Late Show cu Seth Meyers săptămâna trecută.

Oamenii din țările sărace au șanse mici să acceseze vaccinurile

Întrebat de gazda sa de ce oamenii ar trebui să privească vaccinările mai degrabă ca o problemă globală decât națională, Bill Gates a răspuns: „Ei bine, primul motiv este că nu vrem ca alți oameni să moară. Așadar, ajutarea lor este importantă din punct de vedere moral, dar și vrem ca economia mondială să revină la normal.

„Se creează locuri de muncă aici. Și am dori, de asemenea, să evităm ca boala să revină în mod constant în țara noastră”.

Potrivit proiecțiilor făcute de Fundația Gates în decembrie, majoritatea oamenilor care trăiesc în țările cu venituri mici și medii au șanse mici să acceseze vaccinurile Covid-19. Astfel de țări ar putea să acopere doar cel puțin 20% din populația lor.

Călătoriile și turismul s-ar putea redeschide

Bill Gates solicită accesul echitabil la vaccinuri la nivel global. Cofondatorul Microsoft a continuat să-i explice gazdei sale TV că sectoarele vitale ale economiei globale, precum călătoriile și turismul, s-ar putea redeschide dacă numărul infecțiilor este conținut la nivel global.

„Dacă putem ajunge la un număr foarte mic peste tot în lume sau chiar la zero, atunci turismul, călătoriile – toate aceste lucruri se pot relua, ceea ce este foarte foarte important. Așa că suntem cam toți împreună, pentru că, știți, oamenii călătoresc mult și putem împărtăși aceste vaccinuri nu doar în funcție de cine are cei mai mulți bani”, a spus el.

Bill Gates și soția sa Melinda au făcut donații considerabile pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei. Până la sfârșitul anului trecut, fundația lor a contribuit cu 1,75 miliarde de dolari la efortul global. O mare parte din bani s-au îndreptat către producția și achiziționarea de materiale medicale cruciale.

Într-o declarație pe site-ul Gates Foundation, Bill Gates a subliniat că „accesul echitabil la vaccinuri face parte din povestea noastră de origine”.

SUA a înregistrat peste 500.000 de decese din cauza Covid, devenind astfel țara cu cel mai mare număr de decese din lume.

Regele software-ului i-a spus lui Meyers că SUA a trebuit să învețe lecțiile din gestionarea crizei de sănătate și să „se descurce mai bine” data viitoare, scrie express.co.uk.