Dispozitivul a fost găsit pe internet, în urma unei investigaţii a The Mail şi poate fi folosit pentru a accesa informaţiile stocate în iPhonuri, inclusiv fotografii, email, contacte şi istoric. Folosind acest dispozitiv, numit IP Box, ziarul a putut sparge codul din 4 cifre al unui Apple iPhone 5C, acelaşi model pentru care FBI a avut nevoie de patru luni pentru a primi informaţii despre masacrul de la San Bernardino, relatează Daily Mail.

Anchetatorii au reușit să acceseze conținutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), punând capăt unei dispute judiciare de mai multe săptămâni cu producătorul aparatului, Apple.

FBI a cerut Apple să ajute la deblocarea unui iPhone al unuia dintre autorii atacului armat din decembrie 2015, din orașul californian San Bernardino, considerat un act terorist, în care și-au pierdut viața 14 persoane, solicitare care a fost însă respinsă de compania de tehnologie.

Cazul a creat o ruptură majoră între cei care cred că utilizatorul unui aparat electronic, cum ar fi un smartphone, trebuie să poată păstra informații private datorită blocării și cei care consideră că anchetele legitime ale poliției ar trebui să prevaleze.

În mod normal, telefoanele iPhone se blochează în urma a cinci încercări eşiate, însă IP Box creşte numărul încercărilor. Acesta poate fi cumpărat din numeroase magazine online, inclusiv de pe eBay.

După aproape şase ore, dispozitivul a reuşit să spargă codul, astfel căb datele de pe telefon au fost putut fi accesate.


Susă foto: dailymail.co.uk