Evenimentul Zilei > Actualitate > Un copil român cu E.coli, spitalizat în stare gravă la Florenţa după ce a mâncat brânză produsă de SC Brădet SRL
Un copil român cu E.coli, spitalizat în stare gravă la Florenţa după ce a mâncat brânză produsă de SC Brădet SRL

Un copil român cu E.coli, spitalizat în stare gravă la Florenţa după ce a mâncat brânză produsă de SC Brădet SRL

Un copil român de 14 luni se află internat la un spital din Florenţa, cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) după ce ar fi consumat brânză provenind de la o firmă din România, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Starea lui este gravă, potrivit medicilor care îl tratează.

Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florenţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli. Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.

"Autorităţile pentru siguranţa alimentară au iniţiat imediat o investigaţie epidemiologică în zona Florenţa; există suspiciuni că boala ar putea fi provocată de consumul de brânză provenind din România. Cetăţenilor li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL şi să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat", precizează Autoritatea sanitară din Florenţa.

Autorităţile italiene responsabile cu sănătatea publică au dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, în urma căreia au dedus că toxiinfecţia alimentară ar putea fi provocată de o branza tartinabilă de origine românească.

Un comunicat al inspectorilor sanitari din Italia arată că, în urma verificărilor, "s-a stabilit că băiatul a consumat produse de la firma românească SC Brădet SRL, care miercurea trecută retrăsese deja preventiv de la vânzare produse pe bază de lapte-branzeturi din cauza prezenţei bacteriei E.Coli O26:H11 in anumite mostre".

Serviciile pentru siguranţă alimentară din Italia verifică dacă produsele SC Brădet SRL se mai găsesc în magazine din Italia şi, dacă vor fi găsite la vânzare, vor fi confiscate imediat.

Oficialii italieni au cerut tuturor celor care au cumpărat produse lactate de la firma SC Brădet SRL sa nu le consume si sa le inapoieze la magazinele din care au fost achizitionate.