“Ciobanul este din judeţul Timiş şi are 60 de ani. Bărbatul şi oile au fost loviţi de un trăznet în timpul nopţii de joi spre vineri, în timpul unei furtuni cu multe descărcări electrice. Decesul a fost anunţat la Refugiul Salvamont Bucura de un alt cioban, care se afla la stână cu decedatul”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Stâna se află la circa 1.800 de metri altitudine, într-o zonă situată între lacurile Zănoaga şi Bucura.

Potrivit şefului Salvamont Hunedoara, o echipă formată din salvamontişti, poliţişti şi procurori vor urca, în cursul zilei de vineri, spre locul unde se află victima, în vederea efectuării cercetărilor prevăzute de lege, în asemenea cazuri.
Drumul spre stână este anevoios şi va necesita cel puţin două ore de urcuş de la Poiana Pelegii, pe o potecă, spre zona cunoscută sub numele de Crucea Trăznitului, după care se va ajunge la locul incidentului.
După finalizarea anchetei de la faţa locului, ciobanul decedat va fi adus de salvamontişti, cu o targă specială, până într-o zonă de unde trupul bărbatului va putea fi preluat de o maşină.