Elena Udrea i-a reamintit premierului că, pe 25 ianuarie 2012, când se afla în Opoziție, Ponta a cerut demisia guvernului Boc după ce și-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică.
"Ponta să-şi dea imediat demisia dacă are principii după ce CCR a declarat neconstituţională legea descentralizării pe care Guvernul pe care îl conduce şi-a asumat răspunderea. Îi readuc aminte ce spunea pe 25 ianuarie 2012 după o decizie similară a Curţii Constituţionale: "Guvernul Boc trebuie să demisioneze astăzi, ținând cont că și-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică și declarată neconstituțională. Este o înfrângere catastrofală pentru Guvernul Boc, care trebuie să plece astăzi", a scris Elena Udrea, pe Facebook.
Legea descentralizării este neconstituţională, a decis, astăzi, Curtea Constituţională, în urma sesizării PDL. Guvernul Ponta și-a asumat răspunderea în Parlament pentru această lege.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată că Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie", se arată în minuta CCR.