Evenimentul Zilei > Actualitate > Ucigașul Mihaelei Runceanu, din nou în fața justiției!
Ucigașul Mihaelei Runceanu, din nou în fața justiției!

Ucigașul Mihaelei Runceanu, din nou în fața justiției!

Daniel Cosmin Ștefănescu, ucigașul Mihaelei Runceau, a fost citat să se prezinte în fața judecătorilor.

Este vorba de un dosar în care este acuzat că nu și-a plătit datoriile față de o firmă care oferă împrumuturi rapide. Ucigașul Mihaelei Runceanu a părăsit țara imediat după ce a obținut un împrumut, relatează spynews.ro. Reprezentanții societății au vrut să-și recupereze banii, însă, din cauză că au făcut tardiv cererea, judecătorii au respins-o.

Născută la Buzău pe 4 mai 1955, Mihaela Ruceanu a fost una dintre celebrele cântăreţe de muzică uşoară de dinainte de ’89. A câştigat premiul 1 la Festivalul de la Mamaia în anul 1977. Printre melodiile celebre ale Mihaelei se numără „De-ar fi să vii”, „Să crezi în dragostea mea”, „Iartă” sau „Fericirea are chipul tău”.

A sugrumat-o

Moartea cântăreţei, una dintre cele mai apreciate voci din muzica românească, a îndoliat România, aflată atunci în ultimele zile sub regim comunist. Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu a fost asasinată într-un mod barbar în garsoniera ei din cartierul bucureştean Dristor. Artista îl chemase pe Daniel Cosmin Ştefănescu să vadă împreună un film la video. Se ştiau de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă.

Mihaela era supărată şi nu a rămas să vadă pelicula pânâ la capăt. I-a spus bărbatului că merge să facă o baie şi apoi la culcare. A rămas ca el să plece când se termina filmul. Potrivit anchetatorilor, după ce artista a adormit, Ştefănescu a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a început să ducă obiecte din casă în maşina pe care o parcase în faţa garsonierei. Văzând că victima mai mişca, a stropit-o cu benzină şi a incendiat locuinţa.

Ştefănescu a redevenit liber pentru bună purtare

Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul „Dumbrava” din Buzău. Pe 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat. Acasă la el s-au găsit lucrurile luate din locuința Mihaelei, iar concubina lui purta uninel de-al artistei. După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pentru omor şi a primit 21 de ani de închisoare.

În 2006, după 17 ani de detenţie, Ştefănescu a redevenit liber pentru bună purtare. Avea 21 de ani când a intrat după gratii. După eliberare, el a apărut în emisiuni tv, unde nu a mai recunoscut că ar fi comis crima, susţinând că este nevinovat.