Prezenţa lui Traian Băsescu la Televiziunea publică, în cursul serii de joi, a fost marcată de un incident reclamat de fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea.
El a susţinut că TVR a refuzat interviul solicitat de şeful statului. "Echipa de campanie a contactat directoarea interimară a Direcţiei de Emisiuni Informative, solicitând o intervenţie a domnului preşedinte pe postul de televiziune (…). La mai puţin de o oră după această convorbire, directoarea interimară a fost schimbată din funcţie. În locul ei a fost numit Claudiu Lucaci", a spus Oprea.
El a adăugat că, "la două ore după această decizie a conducerii Televiziunii, pe emailul de campanie al domnului preşedinte Traian Băsescu s-a primit un email". "Era semnat de domnul Ion Stavre, care se intitulează «responsabil pentru campania din partea Asociaţiei Române de Televiziune», care spune că pentru SRTV campania începe pe data de 16 iulie 2012", a explicat Oprea.
Noul director interimar al Direcţiei de emisiuni informative a TVR, Claudiu Lucaci, a fost purtător de cuvânt al guvernului condus de Adrian Năstase, între 2001 şi 2003, şi a fost instalat în funcţie de către Claudiu Săftoiu, membru PNL.