53 de artişti tatuatori din Europa și America, din care 15 conaționali, îi vor aștepta pe români, dar și pe străinii care vor să își facă un tatuaj mai ieftin la Cercul Militar din Sibiu, de vineri până duminică, informează Agerpres.
Artiști de renume internațional
Printre cei mai cunoscuți artiști se numără Robert Hernandez, un personaj influent în lumea tatuajului modern, Victor Portugal, inventatorul stilului tri-dimensional în arta tatuajului, Lior Cifer, exponent al sitului Dark, Benjamin Moss, care se remarcă prin detaliile fotorealistice ale lucărilor sale, și John Montgomery, cu tatuaje influenţate de arta indiană şi japoneză.
Turiștii sunt atrași de prețurile scăzute
Ovidiu Popârţan, organizatorul convenției și cel mai premiat artist tatuator din România, este de părere că manifestația va atrage ca un magnet turiștii străini. „Zeci de clienţi ai artiştilor care fac tatuaje în Europa şi America vor veni la Sibiu, pentru că aici este mult mai ieftin să îşi facă un tatuaj la aceştia. Există programări făcute deja de luni de zile la aceştia.”, precizează artistul. Cei care se vor lăsa pe mâinile tatuatorilor de renume internațional vor scoate din buzunar între 80 şi 300 de euro pe oră, iar cei care vor să se tatueze şi cu scopul ajutorării câinilor fără stăpân, vor plăti 50 de lei pe o pereche de lăbuţe, desenate pe spate sau pe mâini.
Și industria tatuajelor din România a fost afectată de criză, declară Ovidiu Popârţan, însă a reușit să supraviețuiască datorită clienților străini.