Asta inseamna ca pana la acea ora au votat peste  214.000 de alegatori  din cei 830.000 de cetateni cu drept de vot din judetul Constanta ( 630.000 constanteni si 200.000 de turisti ). Au inceput sa apara si sesizarile la BEJ. Purtatorul de cuvant al BEJ Constanta, Laurentiu Marin a declarat pentru EVZ ca sunt reclamatii ale PSD privind obstructionarea procesului de votare in comuna Cuza Voda, de catre primarul si viceprimarul ( ambii PDL ) din localitate.
PDL a reclamat ca la Navodari , trei membri ai sectiei de votare Tasaul, au introdus in urna, mai multe buletine de vot. La fel si la o sectie de votare din Techirghiol. Tot PDL Constanta a facut sesizare la BEJ si plangere penala la politie ,reclamand ca la hotelul Flora din Mamaia , in schimbul probei ca au votat, turistilor li s-ar  prelungi  sejurul cu o zi. La parcul de distractii Aquamagic, turistii care voteaza ,ar fi fost lasati sa intre gratuit in parc. La braseria Cleopatra, turistilor li s-ar da o masa gratis daca arata autocolantul cu “votat”” din spatele cartii de identitate. Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Carmen Serbanescu a declarat ca se efectueaza cercetari pentru clarificarea aspectelor sesizate si ” solutia legala  va fi data prin Parchet, avand in vedere ca cercetarea este coordonata de un procuror. Daca se constata ca cele sesizate sunt adevarate, fapta de oferire de bani sau foloase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Desi mai toti turistii aflati la plaja voteaza in costum de baie, PSD Constanta a sesizat la BEJ ca sunt cazuri de alegatori alungati din sectiile de votare special pentru “tinuta indecenta”. BEJ a raspuns urgent la sesizare si a trimis o adresa prin care presedintii sectiilor de votare speciale ” nu pot interzice dreptul la vot al celor care sunt in tinuta de plaja”. Politistii spun ca au dat si 4 sanctiuni pentru consumul de la alcool in preajma sectiilor de votare, la Baneasa, Harsova, Eforie Sud si Mamaia . Cu toate astea, atat pe plaje cat si in terasele din apropierea sectiilor de votare din statiuni se consuma cantitati impresionante de bere rece, la cutie si la pahar. 
” Ar insemna sa inchidem statiunile si sa sanctionam  toti turistii” spune un politist postat langa o sectie de votare speciala, din nordul statiunii Mamaia.