Țuica de prune, lăudată de americani. Beneficiile consumului pentru sănătate

Țuica de prune, lăudată de americani. Beneficiile consumului pentru sănătate Ingredientul care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă. Se găsește peste tot.Sursa foto. EVZ

Țuica de prune, românească, este lăudată de americani care au remarcat beneficiile acestei băuturi obținute din fierberea fructelor pentru sănătate. Un studiu întocmit de biochimiști arată că, în cantități moderate, cu toate precauțiile, țuica de prună poate proteja inima și poate trata anumite probleme ale stomacului și ale bilei.

Țuica de prune a fost lăudată de specialiștii americani care i-au analizat proprietățile și i-au prezentat beneficiile pentru sănătate. Este o băutură spirtoasă cu o tărie de maxim 40 – 45 de grade care se produce din prunele de vară.

Cercetătorii de peste ocean au fost impresionați de proprietățile băuturii tradiționale românești. Aceștia au analizat țuica de prune și au elaborate un studiu de cercetare. Conform documentului, consumul moderat de acest tip de băutură are efecte benefice pentru sănătate.

Astfel, aceasta ajută la tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. De altfel, tradițional, consumul este recomandat, cu moderație, înainte de masă, pentru digestie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ţuica de prune poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei, sunt de părere americanii care au analizat băutura tradițională.

Țuica de prune și proprietățile sale miraculoase

În tradiția românească, țuica de prune este considerată un medicament. Din cele mai vechi timpuri se recomandă consumul moderat, pentru a preveni problemele de sănătate. Bătrânii recomandau în jur de 30 de ml pe zi, pentru bărbați. Iar în cazul femeilor, consumul potrivit era la jumătate, de 15 ml.

Țuica de prune ameliorează problemele cu inima și cu colesterolul, dar și pe cele digestive. Conform cercetătorilor, anumite enzime conținute în băutura tradițională a românilor reduce depunerile de colesterol pe artere. În plus, se pare că ar avea un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Specialiștii mai spun că băutura conține șase tipuri de substanțe care celulele roșii ale sângelui. Astfel, ar crește cu 120% viteza de producere a hemoglobinei.

Alte avantaje pentru sănătate

Un al avantaj pentru sănătatea umană, pe care îl aduce țuica de prune, este legat de reglarea funcțiilor hepatice. Grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, ușor de asimilat, băutura se recomandă în anumite dereglări.

Țuica de prune ajută în cazul dischineziei biliare și a disfuncțiilor ficatului. În plus, se pare că poate fi utilizată cu succes la tratarea constipației.

Consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani ameliorează capacitățile cognitive și reduce riscul de demență sau Alzheimer.

Când trebuie consumată țuica de prune

Această băutură produce efecte maxime pentru sănătate dacă este consumată înainte de principala masă a zilei. De altfel, înainte de masa de prânz, se recomandă un păhărel de țuică. Acesta ajută la digestia mâncărilor mai grele care pot pune probleme. Tradițional, se bea cu 10 - 15 minute înainte de servirea primului fel de mâncare, ca aperitiv.

Astfel, țuica de prune favorizează absorbtia substanţelor hrănitoare din alimente. Iar medicii spun că nu este nevoie ca în timpul mesei să mai fie consumate alte băuturi cu un conținut ridicat de alcool.

Specialiștii în domeniul sănătăţii sunt de acord cu limitarea consumului de alcool la două pahare pe zi (20 – 30 ml de alcool) pentru bărbaţi şi la un pahar pe zi (10-15 ml alcool) pentru femei. Aceste cantităţi sunt considerate suficiente pentru a asigura buna dispoziţie, fără riscul efectelor nocive pe termen lung.

Reversul consumului de țuică de prune

Pe de altă parte, băută în cantități mari țuica de prune dăunează organismului din cauza concentrației ridicate de alcool. Consumul excesiv afectează buna funcționare a organismului. Provoacă somnolență, îngreunează reflexele și mișcarea, afectează vedere încețoșată. De asemenea, poate provoca o respirație superficială, pierderi de memorie și confuzie sau stări de greață.

Consumul prelungit poate afecta nivelul de glucoză din sânge și va reduce eficiența insulinei. Acest fapt poate duce la accentuarea simptomelor de diabet, în cazul celor care suferă de această boală.

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză trebuie să evite țuica de prune. De altfel, specialiștii recomandă persoanelor care suferă de diabet să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool. Este important să se evite consumul de alcool pe stomacul gol, atunci când nivelul de zahăr este scăzut în sânge.